Stiri Juniori U15 Masculin

Răzvan Buzguța, junior la CSM Oradea, se află în probe la UCAM Murcia

Răzvan Buzguța, junior la CSM Oradea, se află în probe la UCAM Murcia

Răzvan Buzguța, junior al CSM CSU LPS Oradea, s-a antrenat în perioada 17-21 iulie la grupele de juniori ale lui UCAM Murcia din Spania, formație ce evoluează în liga ACB și în Basketball Champions League. Sportivul s-a aflat într-un trial individual la gruparea spanionă ca urmare a orgnizării acestuia prin intermediul lui Sabin Gherdan, agent la Octagon Basketball Europe.

Născut în 7 ianuarie 2009, Răzvan a început baschetul la Oradea, iar anul trecut, la Turneul Final U13, a avut medii de 12.4 puncte, 10.6 recuperări, 3.0 intercepții și 2.6 capace. Formația bihoreană a ajuns până în finală și a obținut medaliile de argint, iar Răzvan a fost inclus în cvintetul ideal al turneului.

În acest sezon, la U14, juniorul lui CSM CSU Oradea a contabilizat 12.7 puncte, 12.9 recuperări, 1.2 pase decisive și 1.2 capace. Roș-albaștrii au învins-o pe Alpha Sport Sibiu cu scorul de 83 la 59 în lupta pentru locul 5, iar Răzvan Buzguța a fost în double-double: 10 puncte, 14 recuperări.

Răzvan Buzguța este un jucător talentat, de perspectivă, cu o mentalitate corectă pentru vârsta lui, orientată în special către baschet. Este disciplinat, sprijinit de către familie și de către antrenorii cu care a colaborat la Oradea, lucrează individual foarte mult și are toate șansele să facă pasul spre baschetul internațional dacă va menține această consecvență în muncă. Tocmai de aceea am dorit să mă implic în dezvoltarea lui Răzvan și să-l ajut să facă pasul spre Spania, o țară recunoscută pentru nivelul ridicat al baschetului la juniori.  În această perioadă am stabilit mai multe antrenamente cu echipa de juniori U14 și U15 a echipei din Murcia. Mai sunt și alte echipe care și-au exprimat interesul să-l vadă pe Răzvan. Agenția din care fac parte, Octagon Basketball Europe, este o prezență constantă în baschetul spaniol atât la nivel de seniori cât și la juniori, cu jucători precum Satoransky (Barcelona), Howard (Baskonia), Hanga, Rodriguez (Real Madrid), Shermadini (Tenerife), Lima (Unicaja), Tomic (Badalona) și mulți alții. Personal am conexiuni foarte bune cu echipele de ACB din Spania respectiv cu centrele lor de juniori, sunt sigur că alți agenți din România nu au astfel de intrări, și îmi propun să mă implic mai mult în această direcție de dezvoltare a jucătorilor tineri români. Calitate avem, trebuie doar să ne îndreptăm în direcția corectă și sunt sigur că rezultatele se vor vedea. - a declarat Sabin Gherdan persoana care a intermediat legătura lui Răzvan Buzguța cu UCAM Murcia.

La fel ca în 2022, Buzguța a fost inclus în cvintetul ideal al turneului câștigat de CSM Ploiești. Baschetbalistul de 1.92 metri a jucat și în European Youth Basketball League, unde a strâns medii de 17.0 puncte, 11.7 recuperări și 2.1 pase decisive.

Așadar, Răzvan Buzguța s-a aflat în perioada 17-21 iulie Spania, în probe la UCAM Murcia, fiind reprezentat de agenția Octagon Europe Basketball.

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Junior
    Spor la treaba - sa ai 1,92 la 14 ani - e clar ca va fi un gigant puternic daca munceste pe linia asta.

    cu 9 luni în urmă (21.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!