Final 1 2 3 4 T
Rahoveci 14 14 19 26 73
U BT Cluj 22 24 33 19 98
  • Fiba Europe Cup
  • 02.10.2019
  • 21:30

U-BT Cluj-Napoca este foarte aproape de grupele FIBA Europe Cup după victoria cu KB Rahoveci

David Istrate
02.10.2019

Miercuri, 2 octombrie, Arena Mizahir Isma a găzduit confruntarea dintre KB Rahovec și U-BT Cluj-Napoca, din preliminariile FIBA Europe Cup. Formația din România a dominat partida de la început și până la final, câștigând la o diferență de 25 de puncte: 98-73.

Mihai Silvășan a început acest duel cu o formulă de start alcătuită din următorii jucători: Anton Rotaru, Kerron Johnson, Patrick Richard, Donatas Tarolis și Darko Planinic. De partea cealaltă, Neven Plantak i-a trimis în teren pe Alexander Bradford, Arian Callakaj, Jure Gunjina, Javis Howard și Justin Gray.

Donatas Tarolis a marcat primele puncte ale partidei și apoi Darko Planinic a dus scorul la 5-0. Clujenii s-au apărat foarte bine, însă au fost neglijenți în lupta la recuperare și adversarii s-au apropiat la 9-6. Patrick Richard și Tarolis au înscris fiecare câte o triplă și diferența s-a mărit la nouă puncte în favoarea trupei lui Mihai Silvășan. Neven Plantak a solicitat imediat un timp de odihnă, dar acesta nu a avut niciun efect. Totuși, după două coșuri de la distanță reușite de gazde, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 22-14 pentru U-BT Cluj-Napoca.

În debutul actului secund, ardelenii au marcat rapid patru puncte, datorită coșurilor lui Rareș Uță și Andrei Calnicenco, însă apoi au tratat cu lejeritate câteva faze și adversarii s-au apropiat la trei lungimi (26-19). Mihai Silvășan a cerut un timeout, iar elevii săi au răspuns excelent, realizând un parțial de 13-2, la care au contribut nu mai puțin de cinci jucători. Pe finalul primei reprize, tehnicianul clujenilor și-a permis să îl introducă în teren pe Toma Lungoci, care a și condus atacul timp de câteva faze. În cele din urmă, cel de-al doilea sfert s-a încheiat cu scorul de 46-28 pentru U-BT Cluj-Napoca, după ce Alexander Bradford a reușit o triplă pe sirenă.

După revenirea de la vestiare, Darko Planinic a avut o perioadă de joc excelentă, reușind să încheie trei acțiuni în spațiul de trei secunde. Oaspeții au încasat un coș de la distanță și un three-point play, însă s-au descurcat foarte bine în ofensivă și au dus scorul la 62-36. În continuare, confruntarea a devenit mai echilibrată, dar alb-negrii și-au menținut controlul. Ștefan Grasu a intrat și el pe teren și sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 79-47 pentru U-BT Cluj-Napoca.

Ardelenii au început mai bine și ultimul act, însă gazdele au reușit un parțial de 7-2 și Mihai Silvășan a cerut un nou timp de odihnă. Acesta i-a trimis în teren, pe rând, pe Anton Rotaru, David Vida, Toma Lungoci și Ștefan Grasu. Tinerii baschetbaliști ai Clujului au evoluat cu mult curaj și au menținut avantajul categoric până la final. U-Banca Transilvania s-a impus cu scorul de 98-73 și este cu un picior în grupele FIBA Europe Cup.

Din tabăra învingătoare s-au remarcat: Donatas Tarolis (20 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace, o intercepție), Darko Planinic (19 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, un capac), Patrick Richard (14 puncte, 8 pase decisive, 4 recuperări, 4 intercepții), Artis Ate (12 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, 2 pase decisive) și Rareș Uță (10 puncte, 3 recuperări, un capac).

De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost: Jure Gunjina (18 puncte, 4 intercepții, 2 recuperări), Alexander Bradford (13 puncte, 6 pase decisive, o intercepție), Arian Callakaj (11 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă) și Jamark Booth Jr. (10 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție).

Returul are loc miercuri, 9 octombrie, de la ora 19:00, în BTarena.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro