Stiri Juniori U16 Masculin

Alba Iulia, la a doua participare în semifinale. Ardelencele sunt la cel mai bun sezon din istorie

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
10.04.2014

CSU Alba Iulia traversează în acest sezon, cele mai bune momente din istoria clubului. Gruparea înfințată nu de foarte mulți ani, are parte în actuala ediție de campionat de un parcurs excelent, în premieră.

Apărută pe prima șcenă a baschetului feminin românesc în ediția 2008-2009, ardelencele au progresat de la sezon la sezon, devenind o forță a sportului cu mingea la coș.

Dacă în primul sezon a înregistrat înfrângeri pe linie, acum, formația din Ceatea Unirii dispută a 2-a semifinală de campionat din istoria clubului după cea de anul trecut. Ba mai mult, elevele antrenate de sârbul Miroslav Popov au izbutit să cucerească primul trofeu din vitrina clubului, Liga Europei Centrale, chiar la prima participare din istorie în cupele europene.

Alba Iulia se va duela cu vicecampioana României, CSM Târgoviște în semifinala Ligii Naționale de baschet feminin. Alb-albastrele pornesc cu prima șansă datorită avantajului terenului propriu în cazul unui meci decisiv, dar și a jocurilor directe dintre cele două echipe în acest campionat: 2-0. Prima apariție din istoria albaiulencelor într-o semifinală de campionat a avut loc în sezonul trecut, tot în compania formația din Dombovița. Atunci, târgoviștencele au trecut cu scorul general de 2-1, în jocul decisiv disputat la Târgoviște.

Participări în LNBF pentru Alba Iulia: 6

Cea mai bună clasare: locul 4 ( sezonul 2012-2013)

Cea mai slabă clasare: locul 14 ( sezonul 2008-2009

Palmares: Liga Europei Centrale (ediția 2013-2014)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!