Stiri Juniori U16 Masculin

Andrei Buboiu: „Suntem nerăbdători să trecem de un nou obstacol pentru a avea o șansă la promovare”

Andrei Buboiu: „Suntem nerăbdători să trecem de un nou obstacol pentru a avea o șansă la promovare”

Naționala masculină U16 se duelează în această seară, 11 august, cu Ungaria pentru un loc în careul de ași la Campionatul European de la Pitești. Meciul României va începe la ora 18.00 și va fi în direct pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

Înaintea partidei din sferturi, am stat de vorbă cu Andrei Buboiu și l-am rugat pentru început să spună cum i s-a părut parcursul de până acum, cu patru victorii în tot atâtea meciuri:

„Din punctul meu de vedere, jocul nu a decurs așa cum ne așteptam, pentru că doream să ne facem meciurile mai ușoare, dar diferența s-a vazut la sfârșitul meciurilor, când nu am cedat și am luptat până la capăt.”

Baschetbalistul de la Phoenix Galați a scos în evidență și faptul că zilele libere din ultimele zeci de ore au ajutat la recuperarea fizică:

„Fizic, echipa este într-o stare bună și suntem pregătiți să dăm tot ce e mai bun în următorul meci. Aceste două zile libere ne-au prins bine, deoarece ne-am putut odihni după 4 meciuri grele pe care noi și cei din tribună le-am trăit cu sufletul la gură.”

„Sprijinul publicului este o motivație pentru noi”

El a punctat și care vor fi cheile jocului din sferturi:

„Ungaria este, într-adevăr, un adversar puternic, dar dacă respectăm planul de joc pe care domnul antrenor l-a pregătit înaintea meciului, o să ieșim învingători. Cheile meciului vor fi apărarea agresivă și jocul colectiv.”

Andrei Buboiu a menționat și care este atmosfera din echipă, precum și care este țelul jucătorilor în aceste ultime zile ale întrecerii de la Pitești:

„Atmosfera înaintea meciului de vineri este una energică și suntem nerăbdători să trecem de un nou obstacol pentru a avea o șansă la promovare. Vom încerca să profităm din plin de această șansă și să jucăm cel mai bun baschet al nostru.”

La final, l-am rugat pe Andrei să ne spună și cât valorează pentru ei sprijinul publicului:

„Sprijinul publicului este o motivație pentru noi și îi așteptăm în număr cât mai mare pentru a ne susține în continuare.

Un mesaj pe care îl am pentru ei este că le mulțumim foarte mult pentru tot ce au făcut până acum și sper să nu îi dezamăgim.”

Buboiu a adunat medii de 7 puncte, 5.8 recuperări și 1.8 pase decisive, fiind al treilea cel mai utilizat jucător român după Codruț Dinu și Melvin Dubuc, acest detaliu ducându-l la peste 27 de minute în medie petrecute pe parchet.

România și Ungaria se întâlnesc în Pitești Arena în această seară, 11 august, de la ora 18.00, într-o partidă din sferturile de finală ale Campionatului European U16 Masculin - Divizia B. Jocul va fi transmis pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!