Stiri Juniori U16 Masculin

Arbitri amenințați de părinți și antrenor la turneul final U16 Masculin. Video

Arbitri amenințați de părinți și antrenor la turneul final U16 Masculin. Video

„Culegi ceea ce ai semănat” este o vorbă folosită adesea în societatea românească. Iar dacă ești baschetul românesc și culegi doar scandal, amenințări cu bătaia și înjurături încă de la cele mai fragede vârste, nu ai cum să nu te aștepți ca la seniori nivelul să fie unul ridicat.

Un scandal de proporții s-a iscat weekendul trecut la turneul de U16 Masculin, găzduit de Știința București. Semifinala cu CSM Ploiești, câștigată in extremis de gazde, s-a desfășurat într-o atmosferă extrem de toxică, la care organizatorii turneului nu doar că au închis ochii, dar au și contribuit.

Astfel, pe lângă huiduielile obișnuite, suporterii prezenți la meci, în mare parte părinți ai formației gazde, i-au înjurat atât pe adversari, cât și pe arbitrii partidei. Mai mult, antrenorul celor de la Știința București, Cristian Georgescu, este acuzat că i-ar fi amenințat cu moartea pe cei din brigada de arbitraj.

Momentul a fost surprins și discutat pe larg în emisiunea „Starea Nației” de realizatorul tv Dragoș Pătraru, cel al cărui fiu joacă la formația prahoveană.

 
Starea Nației 2 mai 2022

Starea Nației 2 mai 2022

Posted by Starea Nației on Monday, May 2, 2022

Pe filmarea meciului apare un moment în care unul dintre părinții jucătorilor formației gazde se duce către brigada de arbitri, la finalul meciului câștigat de Știința Slam București. (vezi de la 02:06:00) Ce e interesant însă este că pe acest video lipsesc momentele dintre minutul 7 și minutul 4 din sfertul decisiv. Astfel, pe înregistrarea oficială meciul sare de la scorul de 48-53 la 52-54.

Din informațiile pe care le avem, arbitrii au fost agresați și amenințați inclusiv în afara sălii sau în zona vestiarelor, unul dintre ei alegând să se mute de frică în alt hotel.

Urmează să vedem dacă FRB se va autosesiza în acest caz și dacă se vor lua măsuri. Iar dacă aceste măsuri vor fi respectate, o să aflăm pe viitor (cum nu s-a întâmplat în alte cazuri, dar discutăm despre asta în alt episod).

*foto: captură youtube FRB Tv

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!