Stiri Juniori U16 Masculin

Cifrele României la finalul CE U16 Masculin - Divizia B

Cifrele României la finalul CE U16 Masculin - Divizia B

România s-a clasat pe locul 15 la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B organizat în Bulgaria, tricolorii având la finalul întrecerii continentale un bilanț de 4 victorii și 4 eșecuri.

La trei capitole au fost românii în prima parte a clasamentului, cele mai bune cifre avându-le la procentajul liberelor transformate, unde au condus ierarhia cu 71.5%, cu peste trei procente mai bine decât următoarea clasată, Norvegia. De asemenea, la intercepții (14.1) și posesii pierdute (17.4) au stat bine tricolorii, pentru ca raportul dintre assist-uri și turnovers să fie 1.0, iar dintre intercepții și posesii pierdute 0.8 în medie.

Mai puține aspecte pozitive pot fi trase din media de puncte (70.6, locul 13), cea de aruncări bune de la distanță (22.6%, locul 19), cea a recuperărilor (41.3, locul 18), media capacelor pe meci (3.4, locul 18) sau media assist-urilor (16.5, locul 11). În toate aceste cazuri, România a fost în partea a doua a clasamentului, iar acolo unde s-au clasat pe 18-19, cu mici excepții doar echipe aflate sub tricolori în ierarhia finală a întrecerii au avut medii mai slabe.

În privința „game high-urilor”, România a marcat cele mai multe puncte cu Ucraina (88), tot atunci având și cel mai bun procentaj din acțiune (53.1%, locul 7), iar jocul cu Slovacia a consemnat un procentaj de 35% la trei puncte. De patru ori s-au regăsit tricolorii în Top 20 la procentajele de la linia de fault, de fiecare dată cu peste 75%. Meciul cu Irlanda a reprezentat adus cele mai multe aruncări din acțiune pentru „vulturi”, 84, cu care au fost pe poziția a 7-a, iar la aruncările de două puncte partida cu Cehia a reprezentat maximul, 64 de încercări (locul 4). Tot cu Irlanda, tricolorii au avut 24 de recuperări ofensive și 23 de intercepții, ambele cifre de Top 15.

Denis Bădălău a fost liderul naționalei U16 la media eficienței (14.9), puncte pe meci (11.8) și recuperări (6.3), în vreme ce Luca Illes a adunat media cea mai bună de pase decisive (4.5) și intercepții (2.6). Cel mai bine la procentajul triplelor au stat George Angelian, cu 50% (4/8) și Șerban Jeles, cu 38.9% (7/18).

Angelian a fost pe locul 10 la cu 50% procentaj din acțiune, Jeles pe 12 cu cifrele sale de la distanță, iar în Top 15 la procentajul liberelor transformate au prins loc Horga, Illes și Bădălău. Media de assist-uri l-a plasat pe Luca Illes pe locul 9, și apoi alături de Akos Szentkuti a prins loc în Top 15 la media de intercepții. Denis Bădălău a fost singurul român cu double-double la European.

Strict pe „game highs”, Șerban Horga s-a regăsit de două ori în Top 15 la aruncările bune de la linia de fault, mai întâi pe locul 8 cu cele 8 împotriva Finlandei, iar apoi pe locul 13 cu cele 7 în meciul cu Ungaria. Illes a prins loc în Top 25 cu cele 8 assist-uri în duelul cu Ucraina, iar Bădălău la fel în privința numărului de intercepții cu Finlanda (5), căpitanul naționalei având și cel mai mare index al eficienței dintre tricolori într-un meci, cu 25 de unități în meciul cu Cehia.

România s-a clasat pe locul 15 la Sofia, cu 4-4 bilanț la finalul întrecerii. Germania a câștigat Divizia B, iar Finlanda și Belgia s-au clasat pe podium, cu Bulgaria ultima semifinalistă.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!