Stiri Juniori U16 Masculin

Codruț Dinu face parte din echipa ideală a Campionatului European U16 - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.08.2023

Codruț Dinu face parte din echipa ideală a Campionatului European U16 - Divizia B

România a încheiat pe locul al patrulea Campionatul European U16 – Divizia B la baschet masculin. În competiția desfășurată la Pitești, tricolorii au pierdut doar două meciuri: semifinala cu Bulgaria și finala mică împotriva Georgiei.

Medalia de aur a fost obținută de naționala Croației, după finala câștigată cu Bulgaria cu scorul de 85-67. La finalul meciului au fost acordate și premiile individuale pentru această competiție. Titlul de MVP a mers la Borna Katanovic, croatul terminând cu medii de 18.1 puncte, 4.6 recuperări, 2.8 pase decisive și 2.5 intercepții.

El a fost numit și în echipa ideală de la Campionatul European, unde și-a făcut loc și unul dintre componenții naționalei noastre. Este vorba despre Codruț Dinu, tânărul baschetbalist de 16 ani de la Petrolul Ploiești. Fundașul a fost cel mai bun marcator al competiției.

Dinu a terminat Europeanul cu medii de 19.1 puncte, 6.1 recuperări, 4.7 pase decisive și 2.4 intercepții. El a înscris în trei rânduri peste 28 de puncte la această competiție, împotriva Israelului, Ungaria și Georgia. În meciul pentru medaliile de bronz a fost înregistrat recordul său personal de puncte în competiție: 31.

Codruț a avut procentaje de 51% din interior, 25% de la distanță și 64% de la linia de libere în cele șapte meciuri de la Pitești, terminând cu un indice de +16.6 la eficiență. El va continua și în sezonul următor la CSM Petrolul Ploiești, echipă al cărei tricou l-a îmbrăcat de 34 de ori în Liga Națională.

Pe lângă Katanovic și Dinu, cinciul ideal de la Campionatul European a mai conținut câte un jucător din Croația (Roko Jemo), Bulgaria (Ivaylo Skrinski) și Georgia (Avtandil Bakthadze).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!