Stiri Juniori U16 Masculin

Cristian Achim, după partida de la Cluj: „Înfrângerea este corectă pentru noi”

Cristian Achim, după partida de la Cluj: „Înfrângerea este corectă pentru noi”

Sâmbătă, 26 octombrie, CSM CSU Oradea a încasat cea de-a doua înfrângere din Liga Națională de Baschet Masculin, de această dată, împotriva lui U-BT Cluj-Napoca. Formația gazdă s-a impus cu scorul de 89-82, într-un meci pe care l-a controlat timp de trei sferturi.

La conferința de presă, Cristian Achim a ținut să o felicite pe adversara sa, însă a declarat că este foarte nemulțumit de faptul că jucătorii pe care îi pregătește au început, din nou, foarte prost. Antrenorul lui CSM CSU Oradea a vorbit despre diferențele din acest joc și a descris câteva dintre problemele din cadrul echipei sale.

În primul rând, aș dori să felicit echipa Clujului. Azi au jucat mult mai bine decât noi, în special în prima parte, când, realmente, au făcut diferența. Din păcate pentru noi, este al 4-lea meci din 7 pe care îl începem foarte prost și în care revenim în partea a doua. Deja asta nu mai poate fi o simplă întâmplare. Unele meciuri le-am întors, le-am câștigat, altele nu, dar faptul că începem tot timpul să jucăm de la -15 puncte sau -18, -21, mie nu mi se pare normal și va trebui să facem ceva în această direcție pentru că nu așa arată o echipă serioasă.

În prima parte, repet, am fost depășiți complet, în primul rând, la nivel fizic. Intensitatea cu care Clujul a jucat, efectiv, ne-a stopat. Lucru care nu s-a mai întâmplat în a doua repriză, dar nu este de-ajuns. Agresivitatea cu care adversarii noștri au jucat în ambele faze ale terenului, și pe parte defensivă, dar și în atac, a dus la diferența aceea de 18 puncte. Vă aduc aminte de intercepții, recuperări ofensive după aruncări libere, iar colac peste pupăză, la pauza mare, Clujul a avut aproape 50% la aruncările de 3 puncte. În astfel de condiții, în care o echipă, realmente, pare că își dorește mai mult decât își dorește cealaltă, rezultatul mi se pare absolut firesc. Iar dacă noi ne-am apropiat și cine știe ce s-ar fi întâmplat, oricum înfrângerea este corectă pentru noi.

Asta cred eu și sper din tot sufletul, în primul rând, să rezolvăm această problemă și să reușim să începem să câștigăm un pic mai consistent. Este al treilea meci în deplasare, al treilea meci pierdut, lucru pe care îl urăsc din tot sufletul pentru că eu consider că jucătorii arată caracter și o echipă arată caracter, în special, la meciurile din deplasare. Sigur că putem invoca accidentarea lui Zekovic, putem invoca ieșirea pe cinci faulturi a lui Barnette, sunt multe, dar, în niciun caz, nu aceste lucruri au făcut diferența.

Pe noi ne așteaptă, ca pe Cluj, niște meciuri în cupele europene. Ne dorim foarte tare să avansăm cât mai mult în aceste cupe europene, chiar dacă sunt conștient că asta poate afecta parcursul echipei în campionat. Pe de altă parte, dacă nu demonstrăm și în meciurile europene mi se pare, cumva, că trăim numai pe aici printre noi. Îmi doresc foarte mult să trecem de grupa aceasta, chiar dacă e o grupă complicată. Primul meci va fi în Turcia cu o echipă foarte bună, din ce am reușit să văd.”

Întrebat despre primul sfert, atunci când U-BT Cluj-Napoca a reușit un run de 20-4, Achim a spus următoarele:

Din punctul meu de vedere, am fost depășiți la toate nivelurile de intensitate, și în atac, și în apărare, și la concentrare, la absolut tot, lucru care, realmente, mă nemulțumește foarte tare. Repet, asta nu este prima oară când se întâmplă cu noi. Cu Sibiul am început meciul de la -21 de puncte, în Supercupă, cu Falco, în deplasare, la fel, -18 puncte, și am revenit în sfertul 4. Le-am și spus băieților în vestiar: Arătăm ca o echipă care nu știe cine este, nu știe ce reprezintă. Ceea ce mie mi se pare bizar. Nu poți să permiți, indiferent că este Cluj sau altă echipă, astfel de situații. Deși, să fim cinstiți, run-uri de felul acesta se întâmplă și în Euroligă. Dar, pe mine, nu mă încălzește chestia asta absolut cu nimic.”

Pentru CSM CSU Oradea, urmează meciul cu Bascesehir College, din grupa D a FIBA Europe Cup, și apoi întâlnirea cu BCM U FC Argeș Pitești, în cadrul LNBM.

*foto: Roby Boroș/CSM Oradea

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!