Stiri Juniori U16 Masculin

Darko Planinic: „Este un club serios și ambițios, iar orașul e printre cele mai frumoase în care am jucat”

Darko Planinic: „Este un club serios și ambițios, iar orașul e printre cele mai frumoase în care am jucat”

Miercuri, 2 octombrie, Arena Mizahir Isma din Rahovec va găzdui manșa tur a confruntării dintre U-BT Cluj-Napoca și KB Rahoveci. Formația ce va trece de această rundă de calificare va avansa în grupele FIBA Europe Cup, acolo unde mai sunt angrenate CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu.

În urmă cu o săptămână, cei de la FIBA au pregătit un material despre adversarii clujenilor și astăzi (01.10) au publicat un articol despre U-BT Cluj-Napoca. Formația clujeană este văzută drept una ce are misiunea de a deveni mai recunoscută pe plan european.

În publicația apărută pe fiba.basketball, se amintește de anul 2007, atunci când trupa ardeleană ajungea în sferturile de finală ale FIBA Eurocup Challenge. Lotul lui U-BT Cluj-Napoca este considerat impresionant, cele mai mari mutări fiind cele ale lui Darko Planinic și Dusko Vujosevic.

Pivotul naționalei Croației a oferit o scurtă declarație în care a vorbit despre perioada petrecută până acum la Cluj-Napoca și despre dubla cu Rahoveci.

E un club serios și ambițios, iar orașul e printre cele mai frumoase în care am jucat. Sezonul de-abia începe, dar sunt sigur că vom avea un rol important în fiecare competiție în care participăm. Avem o formație puternică și meciurile de pregătire au demonstrat acest fapt. Am pierdut cu Fenerbahce la un punct, am câștigat un turneu amical și suntem, cu siguranță, una dintre cele mai mari favorite la titlu în România. Legat de competiția europeană, vom merge pas cu pas și vom vedea ce urmează.

Nu știi niciodată, mai ales în runda eliminatorie. Știm că va fi o atmosferă incredibilă în Kosovo. Vom avea 4000-5000 de fani foarte vocali de partea cealaltă. Îl cunosc pe antrenorul lor, Neven Plantak, și știu că au cinci străini și niște talente locale foarte bune. Va fi un duel dificil.”

De asemenea, Dusko Vujosevic a spus și el câteva cuvinte despre preliminariile FIBA Europe Cup.

Fiecare joc este crucial, fiecare joc are povestea lui. Sunt conștient că diferența de puncte este foarte importantă în acest tip de meciuri și vom avea posibilitatea să corectăm posibilele greșeli din prima partidă. Totuși, ne dorim să câștigăm ambele confruntări. Calificarea în grupele FIBA Europe Cup este obiectivul nostru și vom încerca să îl îndeplinim.”

Primul duel are loc miercuri, 2 octombrie, de la ora 21:30, în Kosovo.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!