Stiri Juniori U16 Masculin

Denis Bădălău: „Consider că trebuie să fie așteptări mari de la orice echipă națională a României, iar U16 nu face excepție”

Denis Bădălău: „Consider că trebuie să fie așteptări mari de la orice echipă națională a României, iar U16 nu face excepție”

România va debuta joi, 11 august, la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B, primul meci al tricolorilor urmând să fie cu selecționata Irlandei. Înaintea startului turneului continental din Bulgaria, căpitanul acestei generații a oferit un interviu exclusiv pentru site-ul nostru.

Denis Bădălău, jucător la Basket Todi în Italia, a vorbit pentru început despre obiectivele României la Europeanul de la Sofia:

„Atât eu, cât și colegii mei ne dorim să punem în practică un baschet de calitate, care să ne ajute să ieșim din grupe și să obținem un rezultat cât mai bun. De ce nu, chiar să câștigăm campionatul. Personal, când intru pe teren, mă focusez pe cel mai mare obiectiv pe care îl pot atinge.”

România face parte dintr-o grupă alături de Ucraina, Germania, Irlanda, Slovacia și Finlanda, Denis spunând pe cine vede favorite la calificare:

„Sunt într-adevăr multe aspecte similare între echipele din grupă, iar eu cred că România și Germania pot merge mai departe.”  

„Simt că suntem pregătiți să luptăm până la capăt și să obținem un rezultat foarte bun”

El a scos în evidență aspectele la care s-a lucrat în mod special în perioada de pregătire:

„Perioada de pregătire a fost destul de lungă și solicitantă. A fost nevoie de timp pentru a ne adapta la stilul de joc impus de antrenor și pentru a ne cunoaște și suda mai bine ca echipă. S-a pus foarte mult accent pe chimia dintre jucători și pe pregătirea fizică induviduală. Simt că suntem pregătiți să luptăm până la capăt și să obținem un rezultat foarte bun.”

Tricolorii debutează cu trei meciuri la rând și l-am întrebat pe Denis dacă acest aspect poate reprezenta un avantaj sau un dezavantaj:

„Nu cred că este un dezavantaj. Cum am spus și mai devreme, suntem pregătiți atât fizic, cât și mental să înfruntăm orice adversar.”

La final, tânărul baschetbalist a declarat că nu se gândește la presiunea care există pe el știind că este căpitanul acestei generații și pune pe prim plan jocul echipei de fiecare dată:

„Eu consider că trebuie să fie așteptări mari de la orice echipă națională a României, iar U16 nu face excepție. Sunt căpitanul echipei și asta înseamnă responsabilitate față de colegii mei în primul rând. Presiunea bineînțeles că există, dar nu mă gândesc la asta. Mă concentrez doar pe jocul meu și al echipei din fiecare meci.”

Primul meci al „vulturilor” va avea loc joi seara, de la ora 20.30, cu Irlanda în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel. Programul complet al României și lotul cu care se abordează Campionatul European U16 Masculin - Divizia B poate fi citit AICI.

*foto: arhivă personală a jucătorului / Basket Todi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!