Stiri Juniori U16 Masculin

Denis Bădălău, despre trecerea la academia Olimpiei Milano: „Mi-am dat seama că sunt și mai aproape de a-mi îndeplini visul”

Denis Bădălău, despre trecerea la academia Olimpiei Milano: „Mi-am dat seama că sunt și mai aproape de a-mi îndeplini visul”

Denis Bădălău, unul dintre cei mai promițători tineri baschetbaliști români, a făcut pasul la academia Olimpiei Milano, după un sezon petrecut tot în Italia alături de Basket Todi. Căpitanul naționalei U16 a României a vorbit în exclusivitate pentru Baschet.ro despre această mutare și cum s-a ajuns la această ofertă din parte unui club care la nivel de seniori joacă în Euroligă.

Trecerea la academia Olimpiei Milano, formație de Euroligă, l-a făcut pe Denis să realizeze că a bifat încă un pas important din drumul pe care dorește să-l parcurgă:

„Transferul la Milano este un pas foarte important în cariera pe care vreau să o urmez. Anul trecut, când m-am mutat în Italia, mi-am propus să mă adaptez cat mai repede, să evoluez cât mai bine pentru echipa de club și să reușesc să obțin un contract cu o echipă de top din Italia. Când am aflat că voi merge la Olimpia, mi-am dat seama că sunt si mai aproape de a-mi îndeplini visul.”

Tânărul sportiv ne-a spus și de când au început discuțiile cu Olimpia, dar și de ce a ales destul de recent să accepte oferta:

„Discuțiile au început din luna mai, când cei de la Milano m-au chemat să dau probe, iar răspunsul lor a venit foarte repede. Însă, nu am vrut să mă grăbesc. Am luat în calcul toate ofertele primite, și apoi am decis să continui în Italia.”

„Cu cât clubul țintește mai sus, cu atât crește și nivelul de antrenament”

Denis încearcă să nu pună presiune pe el și este conștient că prestațiile sale îl pot ajuta în continuare să avanseze:

„Este prima oară când voi face parte dintr-un club de top din Europa și nu știu cum o să decurgă totul aici. Știu clar însă că depinde doar de mine ca lucrurile să se întample în favoarea mea. Sezonul următor voi juca pentru categoria de vârsta U17 și, în functie de evoluția mea, antrenorii se așteaptă să joc și la U19. Nivelul de pregătire în Italia este destul de ridicat, dar sunt diferențe foarte mari de organizare între cluburile mari și cele mai mici. Cu cât clubul țintește mai sus, cu atât crește și nivelul de antrenament.”

Denis a spus și care este programul său în următoarea perioadă:

„Acum mă odihnesc pentru câteva zile, iar pe 28 August voi începe antrenamentele cu echipa.”

Țintele lui sunt clare în fiecare stagiune:

„Obiectivul meu principal este același în fiecare sezon: să joc din ce în ce mai bine și să dau totul de fiecare dată când intru pe teren. Nu mă gândesc niciodată la ce se așteaptă lumea de la mine, pentru că cele mai mari așteptari le am eu de la mine.”

Căpitanul naționalei U16 a României a ținut să le mulțumească și celor care au contribuit până în prezent la drumul său pe plan sportiv:

„Vreau să le mulțumesc în primul rând tuturor celor care mă susțin indiferent de rezultatele pe care le obțin. Și în special staff-ului de la Laguna Sharks, care a avut încredere în mine de la început, m-a ajutat și a fost alături de mine de fiecare dată.”

Recent, Bădălău a încheiat participarea cu România U16 la Campionatul European - Divizia B, unde tricolorii s-au clasat pe locul 15. Cu medii de 11.8 puncte, 6.3 recuperări, 2.6 assist-uri și 14.9 index al eficienței, Denis a fost principalul remarcat din echipa României.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!