Stiri Juniori U16 Masculin

Denis Bădălău, double-double în meciul cu Portugalia

Denis Bădălău, double-double în meciul cu Portugalia

România a suferit o înfrângere la 10 puncte diferență în meciul cu Portugalia, scor 56-66, rezultat în urma căruia a devenit clar faptul că tricolorii nu se pot clasa mai sus de locul 13 la finalul Europeanului U16 - Divizia B din Bulgaria.

În ciuda eșecului, principalul marcator al partidei și jucătorul cu cel mai mare index al eficienței dintre toți cei care au evoluat, a venit din tabăra tricoloră. Denis Bădălău a încheiat cu 17 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, pentru 20 de unități la eficiență.

Căpitanul naționalei U16 a României a bifat astfel primul double-double la turneul continental de la Sofia, fiind aproape de această performanță și în confruntarea cu Finlanda, de asemenea pierdută.

În privința procentajelor din acțiune, Bădălău a stat cu 35.71% de la două puncte (5/14) și 25% de la distanță (1/4), iar la nivelul aruncărilor libere n-a greșit deloc, terminând cu 4/4.

Un singur jucător al României a reușit să fie în double figures cu Portugalia, cu cele 11 puncte din dreptul numelui său, George Angelian fiind următorul marcator al tricolorilor și al partidei. De la oponenți, cel mai bine au stat Jorge Silva și Jhonathan Andrade (10 puncte ambii).

România va disputa vineri, 19 august, un meci cu Ungaria la CE U16 Masculin - Divizia B. Întâlnirea, programată de la ora 20.30, va putea fi urmărită pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!