Stiri Juniori U16 Masculin

Denis Bădălău face pasul la academia Olimpiei Milano

Denis Bădălău face pasul la academia Olimpiei Milano

Basket Todi, formația pentru care a evoluat Denis Bădălău în Italia, a anunțat încheierea unei înțelegeri cu academia Olimpiei Milano drept noua destinație pentru căpitanul naționalei masculine U16 a României.

Într-o postare pe pagina de Facebook a clubului din Todi, italienii au postat un comunicat de presă prin care se face referire la trecerea lui Denis Bădălău la academia Olimpiei Milano. Denis a ajuns la Todi în vara anului trecut, petrecând ultimul sezon în Italia. Reprezentanții clubului au făcut referiri la prestațiile excelente ale românului în Serie C Gold.

 

ACCADEMIA GIOVANILE BASKET TODI: UFFICIALE IL TRASFERIMENTO DI DENIS BADALAU ALL'OLIMPIA MILANO Accademia Giovanile...

Posted by Basket Todi on Friday, August 19, 2022

Sportivul a ținut să transmită și el un mesaj prin intermediul clubului din Todi după această mutare:

„Am trăit în Todi împreună cu voi toți o experiență extraordinară pe plan sportiv și uman. Încă din prima zi am fost primit cu multă afecțiune și oamenii de aici au suflet mare, sunt manageri sportivi extraordinari, făcându-mă să mă simt la Todi precum acasă. În voi toți am găsit o a doua familie. Vreau să-i mulțumesc antrenorului Leonardo Olivieri, tuturor colaboratorilor să și staff-ului medical pentru toată munca depusă atât în pregătirea, cât și recuperarea mea.

Mulțumesc tuturor colegilor de la Basket Todi pentru cum m-au primit încă de la început și m-au ajutat să evoluez atât pe teren, cât și în afara lui. Mulțumiri tuturor din staff și președintei Alessia Parrucci care mi-a oferit dragoste părintească. Cele mai mari mulțumiri vreau să i le dedic lui Giovanni Chinea, șeful academiei, care și-a petrecut fiecare zi antrenându-mă, dându-mi sfaturi și m-a ajutat să devin nu doar un jucător mai bun, ci și o persoană mai bună.

Nu mi-am imaginat niciodată că după doar un an o să părăsesc Basket Todi. Vă rămân mereu recunoscător pentru această oportunitate, atât vouă cât și Lagunei Sharks, echipa la care am crescut în România. Vă păstrez mereu în suflet. Până la final... Todi... Todi... Todi!”

Denis Bădălău a jucat în CN U15 pentru Laguna Sharks București înainte să plece în Italia (2020/2021), sportivul născut la Giurgiu având medii de double-double atunci, cu 25.4 puncte, 13.8 recuperări, 3.0 pase decisive, 2.2 intercepții și 0.6 capace. Laguna s-a clasat în acel sezon pe locul 4 în Campionatul Național.

În prezent, Bădălău se află alături de naționala României la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B din Bulgaria, unde a adunat medii de 11 puncte, 6 recuperări, 2.2 assist-uri și 2.2 intercepții în 6 partide. El este căpitanul acestei generații.

România joacă în această seară (19.08) cu Ungaria, de la ora 20.30.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!