Stiri Juniori U16 Masculin

Duel încins între Alba Iulia și Târgoviște în semifinala LNBF

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
12.04.2014

Semifinala LNBF

Meciul 1

Sala Universității

Duminică, ora 18:00

Locul 2 Fișa meciului Locul 3

Duminică și luni se dă startul la semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin, ediția 2013-2014. În cel mai interesant duel, CSU Alba Iulia va întâlni pe CSM Târgoviște pentru un loc în marea finală. Disputa se desfășoară după sistemul “cel mai bun din trei jocuri”.

Practic, întâlnirea dintre cele două echipe este o reeditare a semifinalei ediției precedente de campionat, doar că de data aceasta albaiuliencele au avantajul disputării a două întâlniri pe propriul teren. Acest lucru, dar și parcursul mai bun din sezonul regulat al LNBF, o dă favorită pe Alba Iulia în această întâlnire. Cu toate acestea, ambele echipe dispun de jucătoare valoroase, cu experiență care pot face oricând diferența și nu putem vorbi de o favorită clară.

La nivel de jucătoare, putem remarca duelul indirect între Chastity Reed și Chrissy Givens, cele mai eficiente jucătoare din fiecare echipă. Aici s-ar putea sa se facă diferența având în vedere faptul că cele două sportive duc greul pentru formațiile lor.

Pentru a ajunge în semifinale, niciuna din cele două echipe nu a avut mari bătăi de cap, reuşind să-şi termine disputele din primul tur din playoff în două meciuri. Astfel, CSU Alba Iulia şi-a învins cu 2-0 în sferturi adversara, CSM Satu Mare, în urma a două meciuri câştigate fără mari probleme. De cealaltă parte, CSM Târgovişte a avut şi ea două succese fără istoric, împotriva echipei Olimpia Braşov. Ardelencele au încheiat sezonul regulat pe poziția a 2-a cu doar două înfrângeri acumulate, ambele în fața campioanei en-titre, în timp ce târgoviștencele s-au clasata pe locul al 3-lea cu trei insuccese (două fiind în fața adversarei din această semifinală).

De remarcat un lucru interesant ar fi faptul că formaţia din Cetatea Marii Uniri are la activ o serie excelență, ce cuprinde 14 victorii consecutive, pe diverse fronturi: 9 în sezonul regulat, două în play-off cu CSM Satu Mare şi 3 în Liga Europei Centrale.

Primul meci al semifinalei CSU Alba Iulia vs CSM Târgoviște are loc duminică, 13 aprilie, de la ora 18:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!