Stiri Juniori U16 Masculin

Dusko Vujosevic: „Pentru fanii noștri este foarte importantă o victorie în fața unei echipe ca Oradea”

Dusko Vujosevic: „Pentru fanii noștri este foarte importantă o victorie în fața unei echipe ca Oradea”

Sâmbătă, 26 octombrie, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM CSU Oradea, într-un meci din etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele formații vin după încă o partidă jucată în această săptămână, în FIBA Europe Cup, însă, cu siguranță, dorința de victorie este mare la nivelul celor două tabere.

Trupa gazdă a organizat o conferință de presă astăzi, 25 octombrie, iar participanții au fost Dusko Vujosevic și Patrick Richard. Antrenorul coordonator al lui U-BT Cluj-Napoca și-a început declarația lăudând-o pe CSM CSU Oradea, echipă despre care spune că are o ofensivă excelentă, datorită unor calități atipice la nivelul oamenilor mari.

Poate era bine dacă era și Silvă aici. Chiar dacă eu sunt coordonator, Silvă conduce echipa în timpul meciului și, bineînțeles, după atâția ani, el cunoaște echipa Oradiei mai bine decât mine. Am văzut câteva meciuri ale Oradiei, cele mai multe împotriva Sibiului, în Supercupă și în FIBA Europe Cup. Principalul obiectiv al nostru este să fim campionii României. Sigur, de-a lungul anului, ne vor aștepta meciuri mult mai importante împotrive Oradiei decât este meciul acesta. Dar, bineînțeles, și jocul de mâine e foarte important. Din cum am văzut echipa adversă, Oradea are 6-7 jucători cu o calitate ofensivă imensă. Ofensiva lor este bazată pe calitățile individuale și pe niște calități atipice, de exemplu, la baschetbaliștii aflați pe pozițiile 4 sau 5, unde au shooteri foarte buni. Aici mă refer la Zekovic și Markovic. Oradea joacă foarte bine pe tranziție, recuperează excelent în atac și au posibilități ofensive care nu te lasă să fii relaxat pentru că pericolul vine de la toți cei cinci sportivi ce se află pe teren.”

În același timp, Vujosevic este convins că jucătorii săi au multe calități și este mulțumit de faptul că a reușit să clădească o chimie între sportivii pe care îi conduce.

Evident, nici echipa noastră nu este de o calitate slabă. Noi am selectat un timp, să avem o chimie bună încă de la începutul sezonului și eu zic că am reușit acest lucru. Toată lumea are o singură funcție, aceea de a fi parte din echipă. Formația noastră are mare dorință și voință să câștige fiecare meci. Acest aspect este vizibil în fiecare seară la antrenament. Noi nu suntem în formulă completă: în afară de accidentarea lui Curry, se observă absența lui Kuti. Însă, eu sunt ferm convins că jucătorii care vor fi pe teren, cu angajament maxim, vor compensa lipsa accidentaților. Pentru fanii noștri este foarte importantă victoria în fața unei echipe ca Oradea. Cu tot respectul pe care îl am față de echipa din Oradea, eu cred că vom câștiga meciul. Eu trebuie să fiu primul care gândește pozitiv și care crede în victorie, deoarece este important să dau exemplul că gândirea determină comportamentul corpului.”

Legenda lui Partizan Belgrad a fost întrebată despre programul încărcat al alb-negrilor, care a dus la anumite accidentări provocate de acumularea oboselii. Totuși, Vujosevic a spus că nu se gândește deocamdată la întărirea lotului, pentru că aceasta aduce diverse probleme.

Bineînțeles, odată ce ai acceptat să fii sportiv profesionist, ai acceptat și faptul că vei acumula oboseală. Acum, dacă jucăm pe două fronturi, suntem în aceeași situație ca marile echipe ale Europei. Acolo, cea mai mare problemă este reprezentată de deplasări, mai ales cea de pe terenul lui Enisey. Sezonul va fi puțin mai lung, cu mai multe meciuri. De aceea, și echipele din Euroligă și-au mărit lotul și au în jur de 16 jucători. Pentru asta e important bugetul, dar, din proprie experiență, vă spun că asta aduce și alte probleme pentru că nu e deloc ușor să construiești o chimie în echipă, când ai un număr așa de mare de jucători. Poate unul dintre baschetbaliști așteaptă ca colegul lui să se accidenteze pentru a evolua mai mult. Deci, noi am știut ce calendar ne așteaptă, am acceptat asta și poate am fi reacționat diferit, dacă am fi știut că vom avea aceste accidentări, însă situația nu ar fi fost foarte diferită. Problema noastră principală, în afară de deplasările foarte lungi, este că sala noastră de antrenament este foarte ocupată și trebuie să căutăm alternative, iar nu prea găsim poziții potrivite.”

Un moment amuzant al conferinței a apărut după ce coordonatorul lui U-BT Cluj-Napoca a fost rugat să vorbească despre starea medicală a lui Karlo Zganec, jucător ce nu a evoluat în Suedia. Vujosevic a răspuns că situația accidentaților ar trebui să fie un secret și apoi a întrebat dacă există ceva informații despre CSM CSU Oradea, din acest punct de vedere.

Situația medicală ar trebui să fie cel mai important secret al clubului. Lăsând gluma la o parte, eu zic că sunt șanse 50-50 să joace Karlo Zganec. Despre Oradea ce știți, au lotul complet?”

Derby-ul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea este programat sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18:30, și va fi transmis pe Digisport 4.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!