Stiri Juniori U16 Masculin

Fără teste Covid pentru sportivii vaccinați

Fără teste Covid pentru sportivii vaccinați

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a aprobat actualizarea Protocolului Medical referitor la organizarea competițiilor în sălile de sport. 

Actualizarea conține mai multe puncte, însă cel mai import este recunoașterea vaccinului anti-Covid-19. Astfel, baschetbaliștii care au 10 zile de la vaccin nu mai sunt obligați să efectueze teste Covid-19 înaintea participării la competiții. 

În mod evident, noile măsuri sunt valabile și pentru competițiile de seniori și pentru cele de juniori. 

 

1. Se aprobă cu majoritate de voturi (13 voturi pentru) actualizarea Protocolului medical FRB privitor la organizarea si desfăsurarea competițiilor de baschet in sălile de sport (mai 2021 - vezi AICI).

Actualizarea Protocoloului Medical FRB a fost realizată în conformitate cu noile prevederi din Ordinul comun nr. 310/708/2021 al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătătii, care a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 20 mai 2021, Partea I, nr. 522.

În baza noilor prevederi legale, persoanele vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sunt exceptate de la obligația testării premergătoare participării în competitie (cu 48 de ore înainte de primul meci).

*foto: facebook/ Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!