Stiri Juniori U16 Masculin

Juniorii lui U-BT Cluj au debutat perfect în EYBL

Juniorii lui U-BT Cluj au debutat perfect în EYBL

U-BT Cluj-Napoca s-a aflat în fața primului turneu din sezonul 2021-2022 din European Youth Basketball League – Central Europe Region, categoria U16, desfășurat în Slovacia, la Komarno (11-14 noiembrie). Elevii pregătiți de Răzvan Cenean și-au câștigat meciurile la o diferență confortabilă.

Juniorii clujeni au pornit cu o victorie categorică în fața MAFC Budapesta, dispută în care U-BT a câștigat fiecare sfert. Trei dintre cei cinci titulari au marcat peste 10 puncte, lider din acest punct de vedere fiind Alexandru Bințințan (16 puncte).

Al doilea meci, cu NTSV-Wildcats Hamburg a adus un scenariu asemănător, diferența finală fiind mai mică pe tabelă. Asemenea primei partide, și acum Alexandru Bințințan a condus lista marcatorilor, cu 15 puncte, 6 recuperări și 6 intercepții.

Get Better Academy a fost singura formație care n-a cedat la mai mult de 20 de puncte în fața Clujului, cehii chiar adjudecându-și ultimul sfert al partidei. În final, U-BT a trecut și de Basketball Dreams Academy din Spania, ibericii conducând după sfertul inaugural (22-19), în timp ce la pauză alb-negrii aveau avantaj de două posesii (45-40). Akos Szentkuti a fost cel mai bun jucător de pe teren în această dispută, sportivul realizând un double-double alcătuit din 27 de puncte și 18 recuperări.

Akos Szentkuti, cu 15.2 puncte și 11.5 recuperări, a primit premiul de All Star al turneului inaugural, după cum notează site-ul formației clujene, Dan Ciumbrudean și Alexandru Bințințean terminând la rândul lor cu medii de peste 10 puncte turneul EYBL de la Komarno.

„Îi felicit pe băieți pentru turneul reușit. Mă bucur că echipa a căpătat o identitate, punându-și semnătura pe fiecare meci. Am prestat un joc agresiv și cursiv în atac. Am strâns patru victorii, este un rezultat foarte bun. Am întâlnit adversari puternici și mă bucur că am obținut aceste victorii. Sperăm să ne pregătim bine în continuare și la următorul turneu să menținem acest nivel ridicat al jocului nostru.”, a declarat antrenorul Răzvan Cenean pentru u-bt.basketball.

Rezultatele obținute de U-BT Cluj-Napoca la primul turneu EYBL U16:

Vineri (12.11) – MAFC Budapesta – U-BT Cluj-Napoca 50-101

Vineri (12.11) – U-BT Cluj-Napoca – NTSV-Wildcats Hamburg 72-49

Sâmbătă (13.11) – Get Better Academy – U-BT Cluj-Napoca 51-65

Sâmbătă (13.11) – U-BT Cluj-Napoca – Basketball Dreams Academy 93-73

Ardelenii au 4-0 bilanț în Grupa A. Turneul al doilea va avea loc la Budapesta, în Ungaria, în luna ianuarie, perioada exactă urmând să fie stabilită de organizatori.

 

*foto: u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!