Stiri Juniori U16 Masculin

KB Rahoveci se pregătește de dubla cu U-BT Cluj-Napoca din preliminariile FIBA Europe Cup

KB Rahoveci se pregătește de dubla cu U-BT Cluj-Napoca din preliminariile FIBA Europe Cup

În acest sezon, U-BT Cluj-Napoca ar putea fi a treia echipă românească angrenată în grupele FIBA Europe Cup. Pentru a ajunge acolo, formația clujeană trebuie să treacă de KB Rahoveci, vicecampioana ligii de baschet din Kosovo.

KB Rahoveci se află în fața primei participări din istorie într-o competiție europeană. Cu această ocazie, cei de la fiba.com au pregătit un material mai amplu în care au prezentat formația kosovară. Antrenorul acestei echipe este Neven Plantak, un croat cu multă experiență în zona balcanică.

Acesta a declarat că jucătorii lui sunt foarte motivați și au o dorință mare de victorie, însă este conștient că adversara din Cluj-Napoca este mai puternică.

Ne uităm la meciul de acasă ca la o recompensă pentru tot ceea ce a realizat acest club în ultimii ani. Desigur că visăm să ajungem în faza grupelor, dar dorința este ceva și realitatea este altceva. Suntem convinși că ne putem bate cu o echipă mare ca și Cluj. Prin urmare, singurul nostru obiectiv este să ne prezentăm cât de bine putem. O partidă împotriva unei echipe așa de puternice ca și cea a Clujului este un bun test înainte de începerea sezonului. Vom încerca să parcurgem fiecare pas pe rând iar calificările pentru FIBA Europe Cup reprezintă primul pas.”

De asemenea, Jure Gunjina, unul dintre cei mai importanți baschetbalist din lotul lui Rahoveci, a vorbit despre întâlnirea cu U-BT Cluj-Napoca.

Unul dintre primele lucruri pe care le-am observat când am ajuns aici este dragostea pentru baschet. Acest orășel are și o echipă de fotbal, însă baschetul este altceva. Anul trecut, am avut o medie de 2000 de spectatori la jocurile împotriva formațiilor mai slabe și la partidele mai importante sala a fost plină (n.r. Arena „Mizahir Isma” are o capacitate de 4000 de locuri). U-BT Cluj-Napoca are un buget mai mare și o echipă mai puternică, însă noi vom avea 4000-5000 de „fanatici” care ne vor încuraja.”

KB Rahoveci au promovat în prima ligă la finalul sezonului 2016-2017 și de-atunci au avut o evoluție fulminantă. În stagiunea precedentă, trupa din Rahovec a ajuns în finala Superligii și a Cupei, însă le-a pierdut pe ambele în fața puternicei Sigal Prishtina.

Prima manșă a dublei dintre Rahoveci și U-BT Cluj-Napoca va avea loc miercuri, 2 octombrie, în Kosovo, urmând ca returul să se dispute peste o săptămână, în 9 octombrie, la Cluj-Napoca.

*foto: zadarnews.hr, Kenan Ejupi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!