Stiri Juniori U16 Masculin

Luni (23.09), în Cluj-Napoca, a avut loc tragerea la sorți pentru Jr. NBA League

Luni (23.09), în Cluj-Napoca, a avut loc tragerea la sorți pentru Jr. NBA League

Luni, 23 septembrie, Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca a găzduit Draftul Jr. NBA League România. Odată cu acest eveniment, s-a dat startul celei de-a doua ediții, din țara noastră, a unei ligi NBA pentru copii.

Peste 150 de copii au fost prezenți, la începutul acestei săptămâni, în Sala Sporturilor „Horia Demian” pentru a afla ce echipă vor reprezenta în noua competiție Jr. NBA League România. Rând pe rând, căpitanul fiecărei echipe cobora pe parchetul sălii clujene pentru a trage o bilă în care se afla numele unei echipe din liga nord-americană de baschet.

Majoritatea copiilor au așteptat cu sufletul la gură, fiind dezamăgiți de fiecare dată când formații precum Golden State Warriors, Chicago Bulls sau Los Angeles Lakers erau alese. După ce căpitanul afla numele echipei, acesta era îmbrăcat cu un maiou oferit de NBA și Federația Română de Baschet. De asemenea, profesorul însoțitor primea câte două mingi și echipamente pentru fiecare component al echipei.

Campionii de anul trecut, cei de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, nu au mai prins-o pe San Antonio Spurs, ci la această ediție vor juca în tricourile lui Portland Trail Blazers. Rămâne de văzut dacă vor reuși să își apere titlul cucerit în 2018.

Cele 30 de echipe sunt împărțite în șase divizii, urmând să joace fiecare cu fiecare, de-a lungul sezonului regulat. Apoi, va urma playoff-ul și, în cele din urmă, competiția se va sfârși cu finalele conferințelor și finala mică și mare.

Cel ce a deschis ediția a doua a Jr. NBA League a fost Mircea Cristescu, vicepreședintele lui U-BT Cluj-Napoca. Acesta s-a arătat bucuros de oportunitatea de a colabora cu NBA și a declarat că scopul competiției este promovarea baschetului.

În principiu, e destul de greu. Greu a fost ca imediat după ce a început școala, să organizăm competiția. Mă bucur mult că îi dăm drumul celei de-a doua ediții. Le mulțumesc partenerilor noștri: Inspectoratul Școlar Județean Cluj-Napoca, Federația Română de Baschet și Asociația Județeană de Baschet Cluj-Napoca. Împreună cu NBA, ei au fost foarte mulțumiți de prima ediție, mai ales de finalul surprinzător și ne bucurăm mult că reușim să implicăm partea educațională, partea școlară, nu cluburile profesioniste. Mă bucur mult de impactul pe care îl are în societatea clujeană.

Urmărim, pur și simplu, promovarea baschetului la nivel general. Pentru cluburile din Cluj, și nu numai, este un mod de a selecta noi „staruri” pentru viitor. Plus, încercăm să educăm prin baschet și prin sport atitudinea copiilor. Cred că sportul asta face – îndreaptă atitudinea copiilor.

NBA-ul este cel mai puternic campionat din lume, de aceea mă bucur mult că a venit și în România, prin acest program, și e numai începutul. Sper să avem și alte colaborări cu ei. Este de un impact planetar.”

Prima fază a Jr. NBA League va avea loc în perioada octombrie – noiembrie.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!