Stiri Juniori U16 Masculin

Marian Schmidt, testat de Joventut Badalona

Eduard Popa

Eduard Popa
11.02.2019

După Emanuel Cațe, Rareș Uță și Bogdan Popa, un alt tânăr sportiv român se află foarte aproape de a face pasul spre baschetul din Spania. Este vorba de Schmidt Marian, sportiv născut pe 14.08.2004 la Timișoara ce măsoară 2.04 metri. Marian a intrat recent în atenția titratului club catalan Joventut Badalona, unde a efectuat un stagiu de teste.

Legitimat la CSȘ Bega Timișoara, Marian a avut parte până acum de o pregătire corespunzătoare ce i-a permis să se dezvolte baschetbalistic pentru a atrage interesul echipelor din străinătate. Sub îndrumarea fostei sportive de lot național, Corina Moroșan, ca și antrenor principal la echipa de juniori și alături de Radenko Toroman, fost campion național cu West Petrom Arad, Marian a devenit unul dintre tinerii sportivi de perspectivă din România.

Astfel, prin intermediul Octagon Romania, Marian Schmidt s-a aflat în perioada 4-6 februarie la Badalona, renumitul cartier ce respiră baschet al orașului Barcelona unde își are casa titratul club catalan, Joventut Badalona. În cele trei zile, clubul i-a pregătit lui Marian o serie de patru antrenamente, două alături de echipa U16 și U15 respectiv două individuale. Tânărul sportiv român a fost testat de către foștii antrenori a lui Ricky Rubio și s-a antrenat individual alături de alți doi sportivi de perspectivă (foto jos): brazilianul Da Silva Vinicius (2.12m, 2001) respectiv letonul Kriss Helmanis (2.05m, 2002) ambii componenți ai echipei U18 ce participă la Adidas Next Generation Tournament.

De asemenea, Marian a vizitat facilitățile oferite de club, cazarea aproape de malul mării cât și scoala unde învață toți sportivii legitimați de Joventut.

A fost foarte frumos. Colegii m-au primit cu drag și au fost de treabă cu mine. Ne-am împretenit destul de bine având în vedere că am stat doar trei zile. Condițiile sunt foarte bune, la fel și antrenamentele. Mi-a plăcut. - a spus Marian la finalul stagiului.

Panoramă de pe terasa unde sunt cazații sportivii

În perioada următoare clubul catalan va decide cu privire la viitorul sportivului originar din Timișoara. Cert este că Marian a reușit să impresioneze având în vedere că la scurt timp după vizita din Badalona, o altă forță a baschetului spaniol, Valencia Basket și-a exprimat disponibilittatea de a-l invita la un stagiu de teste.

Fondat în 1930, Joventut Badalona este unul dintre cele mai titrate clubul din Spania, fiind alături de Real Madrid și Estudiantes singurele trei cluburi care nu au retrogradat niciodată din prima ligă. Joventut are în palmares Euroliga, EuroCup, EuroChallenge, două Korac Cup, patru tituluri de campioană a Spaniei, opt cupe ale Spaniei, două supercupe ale Spaniei și 11 titluri de campioană a Cataloniei. Ricky Rubio este cel mai cunoscut produs al clubului alături de Rudy Fernandez.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii