Stiri Juniori U16 Masculin

Marius Ciulin va conduce brigada de arbitraj la CSM CSU Oradea - U-BT Cluj-Napoca

Marius Ciulin va conduce brigada de arbitraj la CSM CSU Oradea - U-BT Cluj-Napoca

Sâmbătă, 14 decembrie, are loc a doua întâlnire a acestei săptămâni între CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca. Acum două zile, în 11 decembrie, BTarena a găzduit disputa dintre cele două formații ce conta pentru etapa 1 a fazei secunde din FIBA Europe Cup.

Trupa lui Mihai Silvășan s-a impus cu 81-76 și a obținut a doua victorie stagională împotriva bihorenilor după ce, în turul Ligii Naționale, a câștigat cu 89-82. După acea partidă, Șerban Sere a criticat arbitrajul lui Marius Ciulin, spunând următoarele.

„Doresc să încep prin faptul că nu contest victoria echipei din Cluj în acest meci. Vreau să fac anumite precizări cu privire la un aspect ce influențează desfășurarea jocurilor de baschet din Liga Națională. Nu se întâmplă pentru prima dată când meciurile echipei noastre sunt influențate de arbitrul Marius Ciulin. Totodată vreau să îi felicit pe ceilalți doi arbitri ai acestui meci pentru prestația avută.

Nu mi se pare normal ca un astfel de meci, precum cel din această seară, să înceapă cu o echipă executând 13 aruncări libere până când cealaltă beneficiază de una. Activez în acest domeniu de mult timp. Înțeleg și cunosc jocul de baschet, dar în același timp recunosc anumite nuanțe. Este cât se poate de clar pentru mine că nu e o întâmplare să avem parte de fluiere și situații potrivnice în anumite momente de joc cu acest abitru în prim plan.

Eu cred că am trecut de vremurile în care alți factori decât cei pur baschetbalistici decid soarta meciurilor din România. Nu pot să mai stau și să tolerez. Am decis să spun aceste lucruri, mai ales că nu am avut intervenții de acest gen la adresa arbitrajului în ultimii ani.

Fac aceste precizări deoarece datoria mea este de a apăra interesele echipei, suporterilor, sponsorilor și partenerilor CSM Oradea. Nu mi se pare normal ca eu și colaboratorii mei să muncim zilnic pentru a atrage finanțare care să ne ajute să performăm la cel mai înalt nivel posibil, iar atunci când suntem în teren alte lucruri, precum anumite decizii de arbitraj, să influențeze soarta meciurlor noastre.

Nu am făcut referiri la arbitraj și am evitat astfel de discuții însă nu mai sunt dispus să accept că trebuie să ne gândim la faptul că alți factori decid soarta meciurilor.”

Ceea ce este foarte interesant e că Federația Română de Baschet l-a delegat din nou pe Marius Ciulin să arbitreze disputa dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca. Acesta va conduce brigada de arbitri din care mai fac parte Ciprian Stoica și Alin Faur.

Așadar, o decizie foarte ciudată a FRB care ar putea duce la discuții și reacții atât din partea suporterilor, cât și a oficialilor. Confruntarea din Arena Antonio Alexe este programată sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 20:30, fiind transmisă în direct pe Digisport 4.

*foto: bihon.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!