Stiri Juniori U16 Masculin

Mihai Silvășan: „Oradea este echipa care trebuie învinsă, ei sunt campionii țării”

Mihai Silvășan: „Oradea este echipa care trebuie învinsă, ei sunt campionii țării”

U-BT Cluj a pierdut pe terenul lui CSM CSU Oradea, scor 82-74, în etapa a X-a din LNBM – Grupa Valorică A.

La finalul partidei, antrenorul oaspeților, Mihai Silvășan, a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarilor săi:

„O victorie meritată pentru Oradea. Ne așteptam la un meci greu, știam că au mândria unei campioane a țării.  A fost un meci disputat pe care ei l-au controlat în mare parte. Noi am stat acolo, în spatele lor, însă nu am avut forța să revenim în joc, să ne luptăm de la egal la egal până în ultimul minut. Au avut o apărare agresivă care ne-a și determinat pe noi să avem 19 mingi pierdute. E mult dacă vrei să câștigi un joc cu Oradea, e foarte mult. Asta pe lângă procentajul slab de la aruncări, am avut 4/17 de la 3 puncte. Oradea este echipa care trebuie învinsă, ei sunt campionii țării. Vom merge mai departe, nu o luăm ca pe o tragedie. Contează foarte mult cum ne vom recupera. Miercuri vom avea o deplasare lungă (n.r. cu Tsmoki Minsk, în FIBA Europe Cup) și apoi duelul cu Sibiu, trei meciuri la rând în deplasare. Asta e situația, nu e nicio problemă, noi am arătat că putem avea prestații bune și în deplasare, poate mai puțin în meciul de astăzi. Repet, vom face tot posibilul să ne recuperăm și să fim 100% pentru meciul de miercuri.”

De asemenea, Silva și-a felicitat și elevii pentru prestația pe care au avut-o:

„Chiar voiam să îmi felicit jucătorii pentru lupta depusă, se vede și la recuperare unde am câștigat lupta la recuperare. Ceva ne-a lipsit, probabil luciditatea în atac care să ne facă să câștigăm meciul. Ei au și reușit în momentele cheie câteva aruncări contestate însă echipa din Oradea are jucători capabili să reușească astfel de lucruri, deci nu ne surprinde absolut nimic”

Nu în ultimul rând, tehnicianul lui U-BT Cluj a vorbit și despre publicul din Sala Toni Alexe:

„Tot timpul contează presiunea pusă de public. E o sală extrem de mare, care pune presiune pe adversari. Evident, ca să câștigi un astfel de campionat, trebuie să joci și în astfel de condiții și trebuie să găsim soluții să învingem și în asemenea condiții, cu un asemenea public”

După acest meci, U-BT Cluj ajunge la 9-1 și CSM CSU Oradea la 8-2. Pentru cele două echipe urmează acum partidele din runda a doua a fazei grupelor FIBA Europe Cup. U-BT va juca pe terenul lui Tsmoki Minsko, în timp ce Oradea va primi vizita lui Ironi Ness Ziona. Cele două echipe românești joacă în aceeași grupă.

*Foto: Manases Sandor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!