Stiri Juniori U16 Masculin

România, învingătoare în Turneul Internațional U16 de la Mersch

România, învingătoare în Turneul Internațional U16 de la Mersch

Selecționata masculină U16 a României a participat în perioada 8-10 iulie la Mersch (Luxemburg) în cadrul International Youth Trophy, întrecere pe care a câștigat-o, obținând trei victorii din tot atâtea partide.

Băieții pregătiți de Manolis Papamakarios au debutat vineri (08.07) cu un succes împotriva Irlandei, 83-67, apoi sâmbătă (09.07) au trecut la o posesie diferență de Portugalia, 69-66, iar în ultima zi (10.07) s-au impus împotriva Luxemburgului cu 80-58.

Căpitanul selecționatei tricolore, Denis Bădălău, a fost desemnat MVP-ul turneului, acesta fiind inclus și în echipa ideală, unde s-a regăsit și Șerban Jeles.

În vederea acestui turneu s-a decis deplasarea unui lot lărgit de 17 jucători, care a arătat astfel:

  1. Mihnea VLAICU (CSU Știința Slam București)
  2. Dragoș PARAU (CSU ASE București)
  3. David FINTINA (U-BT Cluj-Napoca)
  4. Șerban HORGA (SCM Timișoara)
  5. Akos SZENTKUTI (U-BT Cluj-Napoca)
  6. David ORBULESCU (CSU Știinta Slam București)
  7. Matei PUICU (CSU Știința Slam București)
  8. Fabritio NEAGU (CSȘ 5 București)
  9. Rareș TRANDAFIR (U-BT Cluj-Napoca)
  10. Mihnea ILIE (CSU ASE București)
  11. Șerban JELES (CSU ASE București)
  12. Denis BADALAU (Basket Todi - Italia)
  13. Roberto KRUPA (BC CSU Sibiu)
  14. Tudor DANIS (CSU ASE București)
  15. Alin VLADIMIRESCU (CSU ASE București)
  16. Andrei MIREA (CSU Știința Slam București)
  17. Roland KISS (CSM Târgu Mureș)

Alexandru Bogdan (CSU ASE București) și Codruț Dinu (CSM Ploiești) au lipsit de la această acțiune, potrivit frbaschet.ro, cei doi fiind accidentați și nu au efectuat deplasarea.

Naționala masculină U16 continuă pregătirile pentru Campionatul European – Divizia B de la Sofia (Bulgaria), urmând să joace în perioada următoare câteva meciuri de pregătire cu Portugalia (21-25 iulie), Ungaria (30-31 iulie) și Grecia (4-7 august).

În cadrul Europeanului din Bulgaria, tricolorii fac parte din grupa D, alături de Germania, Ucraina, Finlanda, Irlanda și Slovacia, primul meci fiind programat pe 11 august, în fața Irlandei.

*foto: frbaschet.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    bun
    felicitari baietilor si mult succes in meciurile oficiale!
    off-topic: observ un lucru ciudat in ceea ce priveste sponsorul tehnic al federatiei; eu stiam ca exista un contract cu Spalding, de altfel, echipa mare a jucat ultimele 2 meciuri in acest echipament; dar la U20, fete sau baieti, am vazut Errea, iar aici vad Joma. oare chiar nu se poate sa avem o coerenta aici? chiar atat de mici suntem?

    cu 1 an în urmă (11.07.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!