Stiri Juniori U16 Masculin

România termină pe locul 15 la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B

România termină pe locul 15 la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B

Naționala masculină U16 a României a încheiat cu o victorie, după o repriză de prelungiri, participarea la Campionatul European - Divizia B din Bulgaria, scor 83-75 în duelul cu Cehia. Rezultatul înseamnă clasarea pe locul 15 pentru tricolori la finalul competiției continentale.

România: Akos Szentkuti, Șerban Horga, Luca Illes, Andrei Buboiu, Denis Bădălău

Cehia: Jakub Sevcik, Viktor Ivanek, Samuel Macht, David Nejezchleb, David Motycka

Tricolorii au avut un start excelent de meci, 7-0, Cehia reușind apoi să marcheze prin Macht și peste câteva posesii Bădălău refăcea ecartul de trei posesii, 9-2. Oponenții au marcat de două ori la rând, apoi și România a reușit același lucru (11-6), Bădălău scuturând plasa de la distanță și mărea avantajul la +8. Cehia a recuperat din handicap și venea la 14-12 cu un nou coș pentru Macht, iar tricolorii punctau după mai multe acțiuni prin Pârâu și scorul era 16-14 la finalul sfertului inaugural, perioadă în care Cehia a ratat 6 aruncări libere și 75% din punctele românilor au fost marcate de un singur jucător.

Scorul a devenit egal după primele posesii din sfertul secund, Horga având o acțiune individuală excelentă prin care ducea România la 20-18. Cehia a preluat pentru prima dată conducerea cu tripla lui Ivanek și apoi Sevcik puncta pentru 23-20, înainte ca Horga să răspundă cu un layup și Dubuc avea să înscrie pentru revenirea tricolorilor. Nejezchleb scutura plasa de la distanță (26-24) și banca tehnică a României cerea time-out, tot Cehia marcând în tranziție apoi și handicapul devenea de două posesii la jumătatea sfertului. Pârâu a înscris de la semi-distanță și obliga Cehia să solicite un timp de odihnă, iar Horga a egalat de la linia de fault (33-33), tot el marcând și următoare puncte ale tricolorilor, pentru ca la pauză să fie 41-37 pentru adversari.

Mihnea Ilie și Andrei Buboiu au contribuit pentru egalare, 41-41 în prima parte a sfertului trei, run-ul tricolorilor prelungindu-se cu o nouă reușită pentru Ilie. Cehia avea să marcheze la jumătatea sfertului prin Ivanek și Macht a ratat ocazia să restabilească egalitatea, însă cel din urmă avea să pedepsească din spatele arcului de cerc și Cehia conducea cu 46-45. Buboiu și Pârâu înscriau pentru tricolori, 51-48 în dreptul României cu două minute rămase din acest parțial, cehii marcând ultimul coș și erau în dezavantaj de un punct, 51-50.

Patru puncte rapide au marcat oponenții (54-51) cu four-point play-ul lui Ivanek, apoi Motycka ajungea la linia de fault pentru a prelungi seria Cehiei, Horga având o liberă suplimentară după ce a marcat cu fault pe aruncare, dar și-a irosit încercarea de la linia de fault. Ivanek avea să puncteze din nou de la distanță, 58-53, același lucru reușindu-l câteva zeci de secunde mai târziu și ducea Cehia la +6. România a recuperat deficitul și cu tripla lui Illes revenea la conducere, 62-61, dar Macht a finalizat mai târziu pentru 65-64 și Cehia conducea din nou când erau 3 minute și jumătate din acest sfert. Mihnea Ilie a adus următoarele puncte ale României, de la linia de fault, Ivanek fiind precis din colț (68-67), iar Illes avea un and-one prin care făcea 70-68 în dreptul tricolorilor. Nejezchleb a marcat în ultimul moment posibil pentru Cehia pe un atac și era 71-70 cu 6 secunde rămase pe tabelă, Denis Bădălău ajungând la linia de fault după ce fusese faultat pe aruncare, dar a irosit două aruncări din trei și meciul intra în prelungiri, 71-71.

Cinci puncte la rând au marcat românii în repriza suplimentară, cu tripla lui Illes făcându-se 76-71. Horga a punctat pentru 78-72 după liberele lui Sevcik, același ceh împărțindu-și mai târziu încercările de la linia de fault. Bădălău făcea 82-75 din pasa lui Illes cu un minut rămas din meci, în cele din urmă România impunându-se cu 83-75.

România a jucat în acest ultim meci fără Șerban Jeles și George Angelian, primul nefiind inclus pe foaia de joc. Tricolorii s-au clasat pe 15 la turneul continental din Bulgaria, cu un bilanț total de 4 victorii și 4 înfrângeri.

Trei jucători din tabăra României au fost în double figures la final, Denis Bădălău (19 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive), Luca Illes (19 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, 4 intercepții) și Șerban Horga (18 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții) marcând majoritatea punctelor pentru „vulturi”.

Viktor Ivanek (20 de puncte, 5/9 de la distanță, 7 recuperări, 4 assist-uri), Samuel Macht (15 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive), David Nejezchleb (13 puncte, 8 recuperări, 3 intercepții) și Jakub Sevcik (12 puncte, 3 assist-uri) au fost în double figures pentru Cehia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!