Stiri Juniori U16 Masculin

România, victorioasă în ultimul meci din faza grupelor la Europeanul U16 Masculin - Divizia B

România, victorioasă în ultimul meci din faza grupelor la Europeanul U16 Masculin - Divizia B

România a terminat cu o victorie la două posesii diferență faza grupelor la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B, scor 79-73 marți seara (16.08) cu naționala Slovaciei. În ciuda acestui succes, tricolorii vor lupta mai departe pentru locurile 9-16, terminând grupa D pe poziția a treia.

România: Akos Szentkuti, Șerban Horga, Șerban Jeles, George Angelian, Denis Bădălău

Slovacia: Richard Ondrus, Martin Minarovjech, Martin Pospisil, Martin Chlupis, Maros Golian

Szentkuti a deschis scorul după mai bine de un minut trecut de la startul disputei, tot el fiind atent ulterior și intercepta o minge pentru a face 4-0. Slovacii au întors cu un run de 7-0 și Golian pune trei puncte în față în dreptul oponeților, Bădălău oprind seria acestora la jumătatea primului sfert și Jeles ajungea la linia liberelor pentru 8-7. România s-a desprins din nou la două posesii, 12-7 cu reușita lui Horga și cu tripla lui Szentkuti se ajungea la +8, avantajul tricolorilor la finalul primului sfert fiind de 11 puncte, scor 24-13, existând până în acest punct șapte marcatori în tabăra „vulturilor”.

Tricolorii terminau cu coș o acțiune colectivă excelentă la 27-16, reușita lui Pârâu păstrând un ecart format din două cifre și Jeles avea să înscrie la capătul unui contraatac pentru 31-18. Chlupis, Golian și Ondrus au ajutat Slovacia să prindă o perioadă mai bună pe plan ofensiv și diferența scădea la șapte puncte, 33-26, moment în care banca tehnică a României cerea time-out la jumătatea sfertului secund, Buboiu fiind cel care a marcat următoarele puncte ale tricolorilor. Tripla lui Dubuc ducea scorul la 42-31, pentru ca ecartul să se păstreze după încă o reușită de la distanță, de data aceasta prin Bădălău, iar la pauză România avea 45-34.

Jeles avea să puncteze din spatele arcului de cerc și făcea 50-38 în primele minute din repriza secundă, ulterior tot el scăpa fără să rateze de la linia liberelor și se mergea la +14 pentru România. Tricolorii s-au apropiat de pragul celor 20 de puncte între cu liberele lui Szentkuti (57-38), pentru ca Șerban Horga să facă apoi 60-40. Slovacii au recuperat puțin, scorul după 30 de minute fiind 62-44 pentru România.

Oponenții au început mai bine sfertul patru și Pospisil tăia din handicap pentru 66-52, Mihnea Ilie și Luca Illeș marcând următoarele puncte pentru tricolori, iar la 69-52 slovacii cereau time-out. Avantajul României a urcat din nou la 20 de puncte cu three-point play-ul lui Buboiu (72-52), oponenții prinzând apoi o serie de 10-4 și puteau să revină încet, dar Illeș făcea 78-62 cu puțin sub trei minute rămase până la final. România s-a impus în cele din urmă cu 79-73, după ce slovacii au reușit să înscrie 11 puncte la rând la un moment dat.

Tricolorii au încheiat grupa D pe poziția a treia, cu 3-2 bilanț și vor juca pentru locurile 9-16, primul duel fiind programat joi (18.08).

Un nou meci cu toți jucătorii activi pe lista marcatorilor au reușit românii, cele mai multe puncte avându-le Șerban Jeles (12), respectiv Akos Szentkuti și Șerban Horga (câte 10).

Martin Pospisil a fost principalul marcator al partidei, cu 18 puncte și 7 recuperări, secondat de Simon Hoferica (15 puncte) și tandemul Martin Chlupis-Richard Ondrus (ambii 14 puncte).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!