Stiri Juniori U16 Masculin

Șerban Horga, înaintea debutului la CE U16 Masculin - Divizia B: „Este o grupă puternică”

Șerban Horga, înaintea debutului la CE U16 Masculin - Divizia B: „Este o grupă puternică”

Naționala masculină a României debutează la Campionatul European U16 - Divizia B, turneu continental organizat în Bulgaria, la Sofia, primul meci pentru tricolori fiind în această seară (11.08) cu selecționata similară a Irlandei. Jocul o să înceapă la ora 20.30.

Șerban Horga a acordat un interviu în exclusivitate pentru Baschet.ro și a spus pentru început cu ce gânduri și obiective abordează turneul continental din Bulgaria:

„Pornesc cu gânduri pozitive, iar un obiectiv pe care vreau să îl îndeplinesc este să fiu un jucător de echipă care își ajută coechipierii și pe teren, dar și în afara acestuia.”

El a analizat puțin și grupa României, unde se regăsesc naționalele Ucrainei, Finlandei, Germaniei, Irlandei și Slovaciei:

„Consider că este o grupă puternică, fiecare echipă având jucători și antrenori buni, fapt care mă face să cred că orice adversar este unul puternic. Șansele nostre sunt mari, deoarece în echipa noastră s-a creat o prietenie strânsă care ne va ajuta mult când vine vorba de munca în echipă și pregătirea mentală înainte de un meci.”

„Pregătirea mi s-a părut de mare folos atât baschetbalistic, cât și fizic”

Jucătorul celor de la SCM Timișoara a povestit și cum a fost perioada de pregătire, spunând pe ce s-a pus accent mai mult:

„Pregătirea mi s-a părut de mare folos atât baschetbalistic, cât și fizic, deoarece am căpătat mai multe informații despre viața profesionistă a unui sportiv și cât de multă muncă este necesară pentru a ajunge la acel nivel. Am pus mult accent pe stilul de joc al antrenorului și pe chimia între jucatori.”

Tricolorii debutează cu trei meciuri la rând, iar Șerban a spus la final ce crede despre acest detaliu:

„Eu consider că ajută acest lucru, deoarece am reușit să ne pregătim mai bine fizic, cât și mental.”

Meciul dintre România și Irlanda are loc în această seară (11.08), de la ora 20.30, și va putea fi urmărit pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: sporttim.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!