Stiri Juniori U16 Masculin

Știința București, parcurs perfect în al doilea turneu EYBL U16

Știința București, parcurs perfect în al doilea turneu EYBL U16

CSU Știința Slam București a terminat cel de-al doilea turneu al Grupei A din sezonul 2021-22 al European Youth Basketball League - Central Europe Region la categoria U16 cu patru victorii din tot atâtea meciuri. Partidele Științei au avut loc în perioada 7-9 ianuarie, la Budapesta.

Formația din capitală a jucat în Ungaria cu U-BT Cluj-Napoca, Get Better Academy, Basketball Dreams Academy și MAFC Budapesta.

Primul duel a fost între cele două echipe românești din această grupă, tranșat de Știința cu 67-56.

Ulterior, bucureștenii au evoluat tot vineri (7 ianuarie) cu Get Better Academy Jindrichuv Hradec, în acel joc doar românii fiind la conducere. Știința conducea cu 54-31 la pauză, iar apoi în sfertul al treilea a încasat doar opt puncte. Peste 30 de puncte au fost la final între echipe, gruparea pregătită de Cristian Georgescu concucând cel mult cu +40. David Orbulescu s-a remarcat în acest meci, cu 21 de puncte, 5 recuperări și 5 intercepții, având 5/9 din spatele arcului de cerc.

Meciul al treilea, cu Basketball Dreams Academy Gran Canaria, a început într-un mod echilibrat, ibericii conducând în câteva rânduri pe parcursul primului sfert. Știința a forțat pe finalul parțialului (25-18), apoi intrând la cabine cu 53-38. Spaniolii s-au apropiat la 61-55 pe parcursul sfertului al treilea, dar românii s-au putut duce apoi la 77-61 și în cele din urmă s-au impus cu 11 puncte diferență. Patru jucători în double figures au fost la bucureșteni, cu Mihnea Vlaicu principalul marcator (21 de puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări, 3/6 de la distanță).

Încheierea turneului de la Budapesta pentru CSU Știința a adus și cea mai bună prestație ofensivă din acest sezon EYBL U16, bucureștenii trecând fără emoții de MAFC Budapesta. După un prim sfert echilibrat în mare parte, Știința a mers la 31-19 după un run de 14-3, iar la cabine s-a intrat cu 60-35. S-a ajuns la +30 în repriza secundă, bucureștenii terminând partida cu 91 de puncte marcate. Mihnea Vlaicu s-a remarcat și în acest duel, cu 23 de puncte, 6 intercepții, 6 pase decisive și 5 recuperări.

CSU Știința Slam București a terminat cele două turnee cu 8-0 bilanț și merge în playoff-ul competiției.

Mihnea Vlaicu a avut cea mai mare medie de puncte (14.6), pase decisive (4.6) și intercepții (4.3) în parcursul de până acum al Științei, iar Andrei Mirea a ieșit în evidență cu 8.5 recuperări în cele opt meciuri din Grupa A.

Rezultatele obținute de Știința la Budapesta:

Vineri (07.01) – Știința București - U-BT Cluj-Napoca 67-56

Vineri (07.01) – Get Better Academy - Știința București 53-87

Sâmbătă (08.01) – Basketball Dreams Academy - Știința București 72-83

Duminică (09.01) – Știința București - MAFC Budapesta 91-59

*foto: Facebook MAFC Kosárlabda

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!