Stiri Juniori U16 Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe CSM CSU Oradea după un final foarte echilibrat

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe CSM CSU Oradea după un final foarte echilibrat

Sâmbătă, 26 octombrie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita campioanei CSM CSU Oradea, într-un meci din cadrul etapei a 4-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După un început bun al oaspeților, gazdele au preluat conducerea și au dominat cea mai mare parte a jocului. Totuși, pe final, elevii lui Cristian Achim s-au apropiat și au fost aproape de a produce o revenire excelentă. În  cele din urmă, U-BT Cluj-Napoca a câștigat la o diferență de șapte puncte: 89-82.

Mihai Silvășan a început confruntarea din BTarena cu Donatas Tarolis, Kerron Johnson, David Vida, Patrick Richard și Darko Planinic, în timp ce primul cinci al oaspeților a fost alcătuit din următorii jucători: Kris Richard, Tudor Fometescu, Aaron Broussard, Arturas Valeika și Dragan Zekovic.

Angajarea de la startul partidei a fost câștigată de Arturas Valeika, însă primele puncte au fost înscrise de Patrick Richard, de la mare distanță. Dragan Zekovic a răspuns rapid cu un slam-dunk, dar Donatas Tarolis a marcat încă trei puncte pentru clujeni. Au urmat două acțiuni finalizate cu succes de Valeika și scorul devenea 6-6. Bihorenii și-au continuat run-ul și s-au distanțat la șapte puncte (6-13), provocându-l pe Mihai Silvășan să ceară primul time-out al întâlnirii. După reluarea jocului, gazdele au reușit opt puncte consecutive și a fost rândul lui Cristian Achim să solicite un timp de odihnă. Acesta nu a avut efectul dorit de tehnicianul Leilor-Roșii, deoarece U-BT Cluj-Napoca a mai înscris încă zece puncte fără a încasa niciunul. În cele din urmă, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 26-17 pentru formația gazdă, care a reușit un parțial de 20-4 în a doua parte a actului.

A doua secvență a început cu două libere transformate de Karlo Zganec, urmate de o triplă pe sirenă semnată de Giordan Watson. Sean Barnette a redus avantajul gazdelor la șase puncte, însă Zganec și Planinic au readus-o pe U-BT la o diferență formată din două cifre: 33-22. Oaspeții au răspuns cu trei aruncări de la linia de pedeapsă, dar coșul de la distanță înscris de Richard l-a făcut pe Achim să își folosească încă un time-out. Intrat pentru prima oară pe teren, Andrei Calnicenco s-a făcut imediat remarcat din afara semicercului și scorul devenea 43-25. De partea cealaltă, Kris Richard a evoluat foarte bine, constituind principala armă ofensivă a echipei campioane. Orădenii au mai redus din deficit și prima repriză s-a terminat cu scorul de 48-34 pentru U-BT Cluj-Napoca.

După revenirea de la vestiare, Patrick Richard a înscris de pe urma unei recuperări ofensive, însă, la celălalt panou, Giordan Watson a obținut trei libere și le-a marcat pe toate. Au urmat două acțiuni de pivot reușite de Darko Planinic și, în timpul celei de-a doua, Dragan Zekovic a suferit o accidentare serioasă la spate. Kris Richard a continuat să conducă atacul oaspeților și CSM CSU Oradea s-a apropiat la 13 puncte: 54-41. David Vida a ridicat publicul în picioare cu o triplă la finalul celor 24 de secunde, dar Richard a răspuns prin același procedeu. În partea a doua a sfertului trei, ardelenii au preluat din nou inițiativa și s-au distanțat la 17 puncte: 63-46. Campionii României nu au renunțat la luptă și au răspuns cu un run de 8-2, iar Silvășan a cerut un nou timp de odihnă. La finalul penultimului act, U-BT Cluj-Napoca mai avea un avantaj de 11 puncte: 68-57.

Gazdele au început bine ultimul sfert, grație acțiunilor individuale ale lui Kerron Johnson. La celălalt panou, Broussard și Watson au marcat fiecare câte o triplă și, cu șase minute rămase, scorul era 74-65. Johnson și-a continuat evoluția ofensivă excelentă, dar Valeika a menținut o diferență formată dintr-o singură cifră. Kris Richard a înscris patru puncte consecutive și avantajul gazdelor era redus la cinci puncte: 76-71. După time-out-ul cerut de Silvășan, Zganec a transformat două libere, însă același lucru l-a făcut și căpitanul „Leilor-Roșii”, Giordan Watson. Apoi, Planinic a finalizat un tip-in și Richard a marcat de la distanță, ducând-o pe U la 83-73. Broussard a oferit replica de la mare distanță și, după două libere înscrise de Kris Richard, diferența de cinci puncte a fost restabilită. Orădenii s-au apropiat la trei puncte, dar Johnson a marcat un lay-up și două libere, asigurând victoria echipei sale. U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 89-82 și a obținut prima victorie a sezonului împotriva lui CSM CSU Oradea.

Cei mai buni jucători ai gazdelor au fost: Patrick Richard (20 de puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, 3 intercepții, un capac), Kerron Johnson (17 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări) și Karlo Zganec (15 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție).

De partea cealaltă, s-au remarcat Kris Richard (23 de puncte, 3 intercepții, 2 pase decisive), Giordan Watson (18 puncte, 4 pase decisive, o recuperare) și Aaron Broussard (12 puncte, 3 pase decisive, o intercepție, o recuperare).

Datorită acestui rezultat, formația lui Mihai Silvășan rămâne neînvinsă în Liga Națională de Baschet Masculin. În schimb, CSM CSU Oradea încasează cea de-a doua înfrângere, după ce a pierdut în prima etapă, pe terenul Stelei București.

În următoarea etapă, U-BT Cluj-Napoca o întâlnește pe marea rivală BC CSU Sibiu, iar CSM CSU Oradea se deplasează pe terenul lui BCM U FC Argeș Pitești.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Felicitari UBT !
    Bravo pt victorie, bravo si publicului care a fost in numar mare alaturi de echipa . Alaturi de alti colegi, am tot mentionat problematica romanilor de la noi, eu am mai adaugat si lipsa unui al doilea pivot , fapt pt care am fost taxat aici pe forum . In meciul de azi, tanarul Uta a fost folosit 3 minute, deci e clar ca nu e o solutie pt inlocuirea lui Planinic . Silva a recurs la Zganec, baiat luptator, dar departe de a fi un pivot veritabil, in acest timp Oradea a avut doi pivoti veritabili, Marcovic si Valeica, plus oglinda lui Zganec, Zekovic . La romani, singurul senior, Calnicenco a jucat 11 minute, la Oradea, Watson 30 de minute, ceea ce confirma diferenta mare de valoare dintre cei doi . Nedand randamentul scontat, Silva a apelat la tanarul Vida, care astfel a acumulat 26 minute de joc, din lipsa de alte solutii, iar revenirea oradenilor s-a petrecut exact cu Vida pe teren . Sa fiu clar, Vida trebuie incurajat ( ca si ceilalti tineri ), in repriza 1 cand si adversarii trebuie sa joace cu tineri, e chiar ok cu el pe teren, dar in repriza a doua folosirea lui reprezinta un evident handicap . Consider,ca minutele atribuite de Silva celor 3 romani demonstreaza existenta problemei ridicate de mine si dealti colegi . Inchei prin a mentiona, ca trebuie sa recunoastem avantajul nostru fata de Oradea, care nu numai ca a jucat la o zi dupa noi, dar a facut-o si cu prelungiri .

    cu 4 ani în urmă (27.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!