Stiri Juniori U16 Masculin

TF U16 Masculin - CSU ASE Dan Dacian București și CSU Știința Slam București s-au calificat în finală

TF U16 Masculin - CSU ASE Dan Dacian București și CSU Știința Slam București s-au calificat în finală

CSU ASE Dan Dacian București și CSU Știința Slam București au ajuns în finala Campionatului Național U16 Masculin în urma victoriilor de sâmbătă, 30 aprilie, din semifinalele Turneului Final care se dispută la București, în Arena RomSilva. Campioana ediției 2021-2022 se va decide duminică, 1 mai.

Dan Dacian a jucat împotriva formației Leii București în prima semifinală, diferența fiind de șapte puncte la finalul sfertului de debut (25-18) și apoi a urcat la +20 pentru pauză, 58-38. Dan Dacian a putut să se desprindă în continuare și a intrat în decisiv cu 85-55, în ultimele 10 minute ale partidei Leii marcând în total 28 de puncte. Victoria i-a aparținut formației CSU ASE Dan Dacian, 103-83, diferența maximă înregistrându-se pe parcursul celui de-al treilea sfert, când a fost în câteva rânduri +30.

Șerban Jeles s-a remarcat cu 35 de puncte (15/20 din acțiune) și 6 recuperări de la învingători, Luca Popovici fiind principalul marcator pentru Leii, cu 23 de puncte și 5 recuperări.

CSU ASE Dan Dacian București a ajuns în finală fără să piardă, cu 25-0 bilanț în acest sezon.

În cealaltă semifinală s-au întâlnit CSU Știința Slam București și CSȘ Ploiești, câștig de cauză având formația din capitală. Ploieștenii conduceau cu 17-14 la finalul sfertului inaugural, după ce au avut +8 cel mult, bucureștenii fiind în față pentru prima dată la 20-19, grupările mergând cap la cap până la pauză, unde s-a intrat cu 28-26 pentru Știința Slam. CSȘ Ploiești a întors și avea două posesii în față (48-44) la finalul celui de-al treilea sfert, diferența devenind de două puncte la jumătatea parțialului decisiv, 54-52, Știința Slam egalând cu 24 de secunde rămase din timpul de joc (59-59), aruncările libere ale lui Pîrjolescu stabilind scorul final, 61-59 pentru galben-negrii.

Alexandru Pîrjolescu a terminat cu 24 de puncte și 12 recuperări pentru învingători, iar George Cristian Angelian a avut 18 puncte, 14 recuperări și 5 assist-uri pentru Ploiești.

Știința Slam a făcut pasul în finală după 22-1 bilanț în acest sezon al CN U16 Masculin.

Jocurile pentru medalii au loc duminică, 1 mai, mai întâi fiind programată finala mică dintre Leii București și CSȘ Ploiești (ora 13.00), apoi finala ediției 2021-2022 între CSU ASE Dan Dacian București și CSU Știința Slam București (ora 15.00). Ambele partide vor fi transmise pe YouTube CSU Știința București.

Celelalte rezultate ale zilei:

U-BT Cluj-Napoca – BC CSU Sibiu 83-52

CSȘ Nr. 5 București – CSO Voluntari 78-90

U-BT Cluj și CSO Voluntari se vor duela pentru locul 5 (duminică, 1 mai, ora 11.00), iar BC CSU Sibiu și CSȘ Nr. 5 București se întâlnesc pentru poziția a șaptea (duminică, 1 mai, ora 09.00).

*foto: YouTube CSU Știința București

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Trist
    Am văzut doar o bucată bună din cea de-a doua semifinală, Știința vs Ploiești. Mi-a lăsat un gust amar, a fost un exemplu perfect de așa nu. Știința a jucat tot timpul o zonă atipică 1 - 4, bazându-ne pe imprecizia aruncărilor adversarilor. Iar în atac doar acțiuni individuale.
    Tot turneul, aproape toate echipele au jucat doar zonă, dovedind pentru a mia oară că nu urmăresc dezvoltarea jucătorilor, ci doar o medalie care nu mai reprezintă nimic.
    Mare păcat.

    cu 1 an în urmă (01.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Scuze gyke ca intervin
      Ce ma invitai acum citeva zile sa urmaresc ? Apararea de care vorbesti am invatat-o cu profesorii Vostinaru, Morariu sau Moldovan in anii 70-80 ! La ce nivel sunt antrenorii de astazi ? Chiar daca nu vreau sa generalizez, dar suntem vai mama-noastra. Si o spun cu parere de rau...

      cu 1 an în urmă (01.05.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!