Stiri Juniori U16 Masculin

U-BT Cluj, trei victorii și o înfrângere în turneul EYBL U16 de la Budapesta

U-BT Cluj, trei victorii și o înfrângere în turneul EYBL U16 de la Budapesta

U-BT Cluj-Napoca a terminat prima fază din European Youth Basketball League - Central Europe Region la categoria U16 cu 7-1 bilanț la general. În cadrul turneului din Ungaria (6-9 ianuarie), al doilea din sezonul 2021-22, ardelenii au avut trei meciuri câștigate și unul pierdut.

Alb-negrii s-au duelat cu Știința București, USK Praga, Sopron Academy și BBA Komarno în cadrul partidelor organizate la Budapesta.

Clujenii au pierdut primul meci, pe 7 ianuarie cu Știința București (67-56), după care tot în acea zi au evoluat cu USK Praga. Cehii au condus o singură dată, chiar la început, după care U-BT s-a desprins la 32-15, scorul pauzei. Ardelenii au fost aproape să conducă cu +20 pe parcursul reprizei secunde, în cele din urmă câștigând meciul cu 13 puncte diferență. Alexandru Bințințan a terminat acest joc în double-double, 15 puncte și 11 recuperări.

Foarte echilibrat a fost al treilea duel, cu Sopron Academy, unde clujenii au avut un început bun (8-2) și au câștigat sfertul inaugural cu 18-11. Maghiarii au recuperat deficitul și au preluat conducerea prima dată la 26-25, de unde s-a mers cap la cap minute bune, Sopron fiind în față la pauză (33-30). U-BT a revenit la conducere după liberele lui Bințințan, 50-49 și după o perioadă în care Sopron a condus, s-a restabilit egalitatea. Clujul a gestionat mai bine ultimele două minute ale partidei, marcând șase puncte la rând și a obținut victoria la o posesie diferență. Akos Szentkuti a fost MVP-ul acestui meci, cu 24 de puncte și 16 recuperări, plus 6 pase decisive.

În fine, ultimul meci al competiției pentru ardeleni a fost și cel mai clar adjudecat. U-BT a controlat de la început disputa cu BBA Komarno și sfertul al doilea a fost câștigat cu 30-7. Diferența maximă s-a stabilit la 90-42, în cele din urmă ardelenii impunându-se cu +45. Opt aruncări precise din spatele arcului de cerc a avut U-BT, reușind și 25 de intercepții respectiv 58 de puncte din paint. Ianis Domocoș a fost principalul marcator al clujenilor, cu 17 puncte.

U-BT Cluj-Napoca a terminat Grupa A cu 7-1 bilanț la general și merge în playoff, alături de CSU Știința Slam București.

Akos Szentkuti a avut cele mai mari medii din lotul pregătit de Răzvan Cenean în cele opt meciuri jucate în acest sezon, cu 16.6 puncte, 10.2 recuperări și 4.5 pase decisive.

Rezultatele lui U-BT la Budapesta:

Vineri (07.01) Știința București – U-BT Cluj-Napoca 67-56

Vineri (07.01) USK Praga – U-BT Cluj-Napoca 35-48

Sâmbătă (08.01) U-BT Cluj-Napoca – Sopron Academy 72-69

Duminică (09.01) U-BT Cluj-Napoca – BBA Komarno 92-47

*foto: Facebook MAFC Kosárlabda

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!