Stiri Juniori U16 Masculin

U16 Masculin - CSȘ CSM Petrolul Ploiești este campioana ediției 2022/2023

U16 Masculin - CSȘ CSM Petrolul Ploiești este campioana ediției 2022/2023

Turneul final al Campionatului Național U16 Masculin s-a terminat vineri, 7 aprilie, cu finala dintre CSȘ CSM Petrolul Ploiești și CSU ASE București în Sala Agronomia din Capitală. Ultimul act a fost câștigat de către prahoveni, scor 81-72, care au încheiat astfel sezonul cu 28-0 bilanț.

Finala mare a început într-o notă echilibrată, CSU ASE fiind în avantaj pentru mai multe momente în debutul partidei (12-15), Ploieștiul întorcând apoi dar scorul era egal după 10 minute, 21-21. Prahovenii au trecut apoi la conducere, după care bucureștenii au avut 27-31, urmând un run de 8-0 prin care CSȘ CSM Petrolul a întors și se afla în avantaj cu patru minute înaintea pauzei (35-31), la vestiare intrându-se cu 44-41.

Ploieștiul a pus trei posesii între la reluare, după care CSU ASE a venit la -2 și Codruț Dinu mărea ecartul în premieră la unul format din două cifre, 59-49, după cel de-al treilea sfert diferența fiind de 11 lungimi, 64-53. Prahovenii s-au menținut la conducere și aveau un avans constant de măcar trei posesii (72-64), în cele din urmă CSȘ CSM Petrolul Ploiești câștigând cu 81 la 72.

Codruț Dinu a fost omul meciului, el totalizând 35 de puncte, 12 recuperări, 7 pase decisive și 4 intercepții, următorul marcator al campionilor fiind David Rașoga (23 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive). Tudor Pîrvu (25 de puncte) și Șerban Matea (20 de puncte, 9 assist-uri, 6 recuperări) au fost principalii marcatori pentru CSU ASE.

În finala mică s-a impus Alpha Sibiu contra celor de la U-BT Cluj cu scorul de 84 la 61. Paul Itu (19 puncte) și Andrei Ștefan Șimon (14 puncte) au fost principalii marcatori în jocul pentru medaliile de bronz.

Clasamentul în urma turneului final de la București:

  1. CSȘ CSM Petrolul Ploiești
  2. CSU ASE București
  3. Alpha Sport Team Sibiu
  4. U-BT Cluj-Napoca
  5. Zeiden Brașov
  6. BC CSU Sibiu
  7. Leii București
  8. Agronomia București

*foto: csmploiesti.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    2007
    A fost o finală intensă, cu o câștigătoare meritată. Ploiești, o echipă foarte disciplinată, condusă de un Codruț Dinu de neoprit tot turneul și secondat de un Rașoga impresionant pentru vârsta lui. Meciul s-a rupt definitiv odată cu accidentarea lui Roșu de la ASE, rotația scurtă a acestora fiind decisivă. Din păcate, pentru băieții de la ASE, demiterea nejustificată a antrenorului în mijlocul sezonului și lipsa pivotului principal Voiculescu, accidentat înaintea turneului final, s-au dovedit handicapuri insurmontabile pentru câștigarea unui nou titlu.
    Rămân la părerea că generația 2007 este cu siguranță cea mai valoroasă din ultima perioadă, având jucători extrem de talentați și cu talie bună pe toate posturile, iar cu un antrenor bun de juniori ar putea face o figură frumoasă vara asta la Pitești.

    cu 1 an în urmă (08.04.2023)
    • KK Partizan Belgrad Daniel84:

      Antrenor Fometescu
      Antrenor va fi CLAUDIU FOMETESCU .
      Nu știu ce experiența are ca antrenor , dar cu așa generație de 2007 dacă FRB ratează promovarea în DIV A valorică atunci cei de la FRB sa se lase de meserie si DEMISIA la ZI .
      Așa generație nu știu când o sa mai aibe ROMÂNIA .
      Eu sper din tot sufletul sa promoveze .
      HAI ROMÂNIA U16

      cu 1 an în urmă (08.04.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @
    Nu știu să se fi anunțat oficial, e cunoscut că i-a fost propusă poziția asta. Ținând cont că a fost nelipsit săptămâna asta din Sala Agronomia, e mai mult decât probabil să fie așa.
    Eu unul preferam pe cineva care să aibă mai multă legătură cu baschetul juvenil de dată recentă, Fometescu vine din birouri, el a activat acum mulți ani la ceva echipe bucureștene de juniori și 2 prezențe meteorice la nivel de seniori la Steaua și Laguna, fără vreo performanță deosebită.
    Vom vedea ce va reuși să facă, dar ar fi mare păcat de generația asta să nu poată face măcar o figură frumoasă vara asta.

    cu 1 an în urmă (08.04.2023) Raspunde
  • KK Partizan Belgrad GROBARI GROBARI :

    100%
    A fost propus și nu va refuza asta este sigur ,cum sa rateze așa ocazie -:(
    Sa numit singur în funcție 😂

    cu 1 an în urmă (09.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!