Stiri Juniori U16 Masculin

U16: România câștigă dramatic în fața Bosniei și încheie faza grupelor fără înfrângere

U16: România câștigă dramatic în fața Bosniei și încheie faza grupelor fără înfrângere

România a încheiat fără înfrângere Grupa A de la Campionatul European U16 Divizia B de la Pitești. Tricolorii au trecut la limită de Bosnia și Herțegovina, scor 69-68, într-un meci decis în ultimele secunde.

Partida din Pitești Arena a fost una echilibrată, chiar dacă fiecare formație a reușit să se desprindă la 10 puncte. La pauza confruntării, Bosnia era în avantaj 37-34. Tricolorii au egalat pe tabelă până la final sfertului trei, iar totul avea să se decidă în ultimele 90 de secunde din meci. Bosnia conducea cu 66-60, după care Buboiu cu două libere și Dubuc cu o triplă relansau meciul. Tot Buboiu de la linia de fault ne ducea în față. Vucenovic schimba din nou tabela. Melvin Dubuc a reușit o intercepție vitală și a finalizat cu un layup pe contraatac. Tricolorii s-au apărat bine în ultimele 20 de secunde ale meciului, iar o nouă intercepție, a lui Voiculescu, închidea ostilitățile.

Melvin Dubuc a fost omul meciului cu 23 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Codruț Dinu a terminat în double-double, 12 puncte și 12 pase decisive, plus 3 recuperări și 4 intercepții. Andrei Buboiu a adăugat 9 puncte, iar Petru Voiculescu și David-Andrei Brăilescu au marcat fiecare câte 7 puncte.

România încheie astfel Grupa A cu un parcurs perfect, iar în sferturile de finală va juca cu ocupanta locului secund din Gurpa B.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!