Stiri Juniori U16 Masculin

U16: România continuă parcursul perfect la Campionatul European de la Pitești

U16: România continuă parcursul perfect la Campionatul European de la Pitești

Naționala masculină a României a obținut a treia victorie în tot atâtea partide în Pitești Arena la Campionatul European U16 - Divizia B, după 66-62 duminică (06.08) în confruntarea cu Georgia. Rezultatul a adus calificarea tricolorilor în sferturile de finală, indiferent de rezultatul din ultimul meci în grupa A.

România: Codruț Dinu, Paul Itu, Melvin Dubuc, Raul Mitrache, Andrei Buboiu

Georgia: Nikolozi Kobaidze, Mate Khatiashvili, Giorgi Tsagareishvili, Giorgi Nikolaevi, Avtandil Bakhtadze

Codruț Dinu a marcat primele puncte ale jocului după aproape două minute de la start și Bakhtadze a egalat cu un dunk și gruzinii au intrat într-un run care a fost oprit pe moment cu perechea împărțită de libere din partea lui Buboiu (3-6). Un three-point play din partea lui Dinu a ținut România la o posesie în spate, după ce Georgia s-a dus la +6 și Nikolaevi a punctat la 8-11 și Matei Roșu a complett revenirea tricolorilor pentru scurt timp. Cele două naționale au deblocat tabela după mai multe atacuri în care scorul a fost 13-15 și primul sfert s-a încheiat cu Georgia la conducere: 15-19.

Creșterea diferenței la șase lungimi a forțat banca tehnică a României să solicite un timp de odihnă la nici două minute de la continuarea partidei și Dinu a răspuns cu un layup la 17-21. Momentele mai bune ale românilor au dus la egalitate pe tabelă prin reușita lui Dubuc și Buboiu a putut să facă 25-21 la jumătatea celui de-al doilea sfert. Georgia a avut abia al doilea coș în acest sfert la 27-23 și mai târziu Bakhtadze a redus deficitul la un singur punct în urma unui layup și cu două minute înaintea pauzei tabela a indicat 33-31 după trecerea lui Tsagareishvili pe la linia liberelor. Finalul primei reprize a fost gestionat mai bine de români pe ambele faze și la vestiare s-a intrat cu 37-31.

Diferența a scăzut la un singur punct la nici două minute de la reluare și Codruț Dinu a marcat primul pentru România în sfertul trei la 39-36, după care Nikolaevi a pus libera suplimentară pe tabelă după un coș cu fault. Dubuc a reușit să deblocheze tabela după mai multe atacuri în care a fost 43-39 și a urmat un time-out pentru adversari și Matea a făcut apoi 47-39. Enukashvili a ratat o liberă din două la 47-44 și peste câteva secunde s-a accidentat, iar Kobaidze a ajutat Georgia să egaleze și cel de-al treilea sfert s-a încheiat cu 49-47 după reușita lui Dinu în ultima secundă.

„Vulturii” au format în multiple rânduri un ecart de patru puncte și Voiculescu a fost precis la 55-51, iar Dubuc a păstrat diferența de două posesii în urma unui time-out. Gabriel Radu și David Brăilescu au ajutat naționala României să se desprindă puțin (59-53), oponenții nefiind preciși la capătul primului atac după un timp de odihnă, Suladze și Tabaghua fiind următorii marcatori ai partidei. Gruzinii au egalat și Dinu a avut o triplă importantă urmată de un capac aplicat de Dubuc și cu puțin peste un minut rămas pe cronometru tabela a indicat 62-62. Ultima reușită din acțiune a venit din partea lui Matea și Dubuc a fost trimis la linia liberelor pentru a închide meciul cu 66-62 și România a ajuns la 3-0 bilanț, asigurându-și locul în sferturi.

Codruț Dinu a fost remarcatul din tabăra României cu cele 22 de puncte, 6 recuperări și 4 intercepții, Șerban Matea fiind pe lângă el singurul în double figures, după ce a contribuit cu 13 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

Trei titulari din lotul gruzinilor au avut măcar 10 puncte marcate, fiind vorba despre Avtandil Bakhtadze (14 puncte, 5 recuperări), Giorgi Nikolaevi (13 puncte și 12 recuperări), respectiv Mate Khatiashvili (10 puncte, 5 recuperări). Pe lângă aceștia, în double figures a fost și Ilia Suladze cu 14 puncte și 4 recuperări.

Urmează o zi liberă pentru tricolori, pentru ca apoi marți, 8 august, să se dispute ultimul meci din grupa A. România va juca cu Bosnia-Herțegovina, de la ora 18.00 în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!