Stiri Juniori U16 Masculin

U16: România trece de Islanda și obține a doua victorie la Campionatul European de la Pitești

U16: România trece de Islanda și obține a doua victorie la Campionatul European de la Pitești

Naționala masculină a României și-a trecut în cont al doilea succes la Campionatul European U16 - Divizia B de la Pitești, după 90-88 sâmbătă (05.08) în confruntarea cu Islanda. Tricolorii conduc grupa A, fiind singura selecționată cu două victorii după tot atâtea meciuri disputate în cvintetul din care fac parte.

Islanda: Bjorn Skuli Birnisson, Gudlaugur Davidsson, Kristofer Bjorgvinsson, Atli Hrafn Hjartarson, Heimir Helgason

România: Codruț Dinu, Paul Itu, Melvin Dubuc, Raul Mitrache, Andrei Buboiu

Islandezii au replicat cu șapte puncte la rând după reușita lui Mitrache și Dinu a oprit run-ul Islandei cu un layup (4-7), dar Bjorgvinsson a refăcut un ecart format din două posesii și apoi la 6-13 a venit primul time-out al României. Islanda s-a desprins la +9 la jumătatea primului sfert și cu tripla lui Birnisson s-a ajuns în premieră la un avantaj format din două cifre (6-18), Roșu fiind ulterior trimis la linia de fault și și-a irosit ambele încercări. Primul sfert s-a încheiat cu Islanda în față la 12 lungimi, scor 9-21.

Melvin Dubuc a marcat patru puncte consecutive și cu and-one-ul lui Codruț Dinu scorul a devenit 16-24, pentru ca peste câteva secunde islandezii să refacă o diferență de măcar 10 puncte. Helgason a scuturat pasă de afară și Petursson a punctat după o acțiune colectivă, la 18-31 fiind un time-out pentru români. Dubuc a înscris în premieră de la distanță pentru România în acest meci, pentru ca tot el să fie precis la 29-34 și floater-ul lui Matea a redus deficitul la o singură posesie. Tricolorii au completat revenirea la 35-34, moment în care s-au aflat într-un run de 12-0, Bjorgvinsson fiind cel care a oprit seria excelentă a „vulturilor”, iar la pauză tabela a indicat 43 la 41, scor stabilit cu buzzer beater-ul lui Matei Roșu.

Un minut a trecut din sfertul trei până când a apărut egalitatea dintre echipe, Dinu fiind apoi cel care a finalizat cu succes trei acțiuni consecutive și Voiculescu a avut un dunk la 54-45. Roșu a păstrat diferența de nouă puncte cu reușita de la 59-50 și la jumătatea parțialul ecartul a scăzut la o singură posesie după tripla lui Valgardsson, moment în care a venit un timp de odihnă. Tricolorii au avut câteva secvențe bune pe ambele faze și după dunk-ul lui Dubuc a urmat un capac din partea lui Dinu și Matea a făcut 65-58, pentru ca acest parțial să se închidă cu 71-65.

Tripla lui Codruț Dinu a dus România la 75-67, după care islandezii au avut puterea să recupereze puțin din deficit și Buboiu a răspuns cu un layup la 80-71. Helgason și-a împărțit perechea de aruncări libere și tricolorii au ratat o acțiune prin care ar fi putut pune nouă puncte în față din nou, iar islandezii au redus la 82-79. Dinu a reușit o triplă importantă prin care a dus diferența la șapte puncte și Dubuc a dus scorul la 90-81 cu două minute înainte de final, iar în cele din urmă tricolorii s-au impus cu 90 la 88, după ce Brăilescu a blocat ultimul atac al nordicilor.

Codruț Dinu și Melvin Dubuc au fost cei mai eficienți jucători din naționala României, primul cu 28 de puncte, 8 pase decisive și 4 recuperări, iar cel din urmă cu 24 de puncte, 10 recuperări și 3 intercepții.

Kristofer Bjorgvinsson a contribuit cu 27 de puncte, 9 recuperări și 8 pase decisive pentru Islanda, iar Heimir Helgason și Bjorn Skuli Birnisson au avut 16, respectiv 15 puncte.

Tinerii baschetbaliști români vor evolua duminică, 6 august, în fața Georgiei tot de la ora 18.00. Această partidă va fi ultima înaintea primei pauze de la Campionatul European U16 Masculin - Divizia B.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!