Stiri Juniori U16 Masculin

Meciul suspect de noncombat de la U16 s-a decis printr-un... autocoș. Video

Meciul suspect de noncombat de la U16 s-a decis printr-un... autocoș. Video

Mai multe faze de non-combat au apărut într-un duel din CN U16 Masculin, disputat la finalul săptămânii trecute.

____________________________________

Update 2: Cititorii noștri ne-au atras atenția asupra faptului că unul dintre jucătorii de la Îngerii Băniei și-a dat și autocoș, pentru a fi siguri că va consfinți înfrângerea formației sale:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Înaintea acestui moment jenant, unul dintre colegii celui care și-a dat autocoș a aruncat în dorul lelii mai multe libere.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

_______________________________________________

Update

Federația Română de Baschet a emis un comunicat după întâmplările din acest meci:

"Federația Română de Baschet s-a autosesizat asupra situației create în timpul meciului ID Îngerii Băniei Craiova - Lynx Ploiești, din cadrul Campionatului Național U16 masculin. În consecință, FRB înaintează înregistrarea video a partidei spre analiza către Comisia Tehnică, Comisia de Tineret și Colegiul Central al Antrenorilor, așteptând un răspuns în termen de 72 de ore. Ulterior situația va fi analizată și de către Comisia de Disciplină / Etică Sportivă din cadrul Federației Române de Baschet. Decizia finală va fi comunicată opiniei publice în cel mai scurt timp."

______________________________________________________

Știre inițială: Cele două echipe au pasat în multiple rânduri intenționat în aut, au aruncat fără rost de la jumătatea terenului sau au avut airball-uri de la linia liberelor.

Momentele încep de la minutul 30:55 pe filmare.

ABC Lynx Ploiești s-a impus cu 28-26 în fața lui ACS ID Îngerii Băniei, rezultat prin care ambele echipe au terminat cu 3/3 bilanț faza a doua a competiției. Oltenii s-au clasat pe 2, iar prahovenii pe 3 în Grupa 5.

*foto: captură youtube FRB Tv

19 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Sportul...
    ...la juniori e mai mult decât despre a descoperi talente. E și despre a construi oameni sănătoși, ca fizic și caracter. Întâmplările ca asta formează orice altceva decât caractere sănătoase.

    Nu era nevoie de asta, mai ales într-o țară în care oricum reperele ușor accesibile tinerilor sunt dintre cele mai slabe.

    ”Felicitări” acelor ”antrenori” care au ales să-i educe pe copii ăia în sensul că lucurile se rezolvă cu șmecherii și ”pă combinații”.

    cu 2 ani în urmă (13.12.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    care
    a fost miza (presupusa) a acestui non-combat?

    cu 2 ani în urmă (13.12.2021)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Calificarea
      Ploiesti a terminat cu 3-3, Craiova cu 3-3. Daca ar fi batut Craiova, ar fi fost 2-4, respectiv 4-2. Craiova presupun ca ar fi terminat tot pe 2, insa Ploiestiul ar fi avut sanse sa cada pe 4. Clar acum?

      cu 2 ani în urmă (13.12.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      da, e clar
      merci. dar de ce ma intrebi asa ca si cum ar fi fost evident din articol sau ca si cum urmaresc U16? Abia se poate urmari LNBM

      cu 2 ani în urmă (14.12.2021)
    • YMCA alin67:

      aiurea
      Nu prea mai urmaresc site-ul si abia acum am citit explicatia. Cum sa cada Ploiestiul pe 4 daca avea doua victorii la ora meciului, iar Ramnicu Valcea niciuna. Era oricum pe 3 si calificata in faza urmatoare, adica in primele 24 care continua in grupa valorica A. Acest rezultat nu a schimbat cu nimic nici clasamentul si cred ca nici imperecherile urmatoare. Si oricum, daca vrei sa aranjezi un rezultat final o poti face mai "elegant" . Nu am vazut alte explicatii, nici nu stiu daca a oferit cineva vreuna, dar cred ca astfel au ales sa protesteze cele doua echipe in legatura cu vreo nemultumire.

      cu 2 ani în urmă (15.12.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cum puteți insinua așa ceva ?
    Copii ăia mustesc de talent, antrenorii i-au învățat respectul față de adversari, părinții îi susțin material, iar școala...mai bine lăsăm școala în amarul ei.
    Cum să se dezvolte baschetul românesc cu așa insinuări nefondate ? Cum poate cineva crede că niște antrenori emeriți pot cere jucătorilor să blătuiască ?
    Ca să vă dovedească contrariul, FRB ar trebui să introducă din campionatul viitor obligativitatea prezenței în teren a 2 poate 3 jucători U16, pe lîngă cel U21, deasemenea amendarea echipelor care își permit antrenori străini și mai mult de 2 jucători străini ! Punctele înscrise de străini să fie trecute în contul dacilor liberi din echipa adversă.
    Trăiască baschetul românesc și cei cel slujesc cu pricepere și ardoare !

    cu 2 ani în urmă (13.12.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    .....
    Asa se nasc adevaratii sportivi cuj cele mai bune caractere..... Si acum sa tragem apa ca miroase a dracului de urat.....

    cu 2 ani în urmă (13.12.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Penibil!
    Dezafilierea cluburilor iar antrenorii excluși pe viata!

    cu 2 ani în urmă (13.12.2021) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    penibil
    Uitati-va si inainte de a incepe perioada respectiva, in pauza dintre sferturi cum se pregatesc "jucatorii". Cu aruncari de la mijlocul terenului sau aruncari de pe semicerc cu spatele la cos.

    cu 2 ani în urmă (13.12.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    De acord, sa faci asa ceva e degradant.
    Dar eu as vrea sa ma concentrez pe motive, pentru ca ce e ciudat e faptul ca ambele echipe erau calificate in turul urmator... Aprent nu sunt motive pentru asa ceva; sau poate au vrut sa protesteze impotriva cuiva.
    Sunt chiar curios de ce se va intampla in cazul asta...

    cu 2 ani în urmă (14.12.2021) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Nimic surprinzator
    Recititi articolul lui Dragos Patraru.

    cu 2 ani în urmă (14.12.2021) Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    Baschetul este un joc. sportiv. educativ
    Foarte greu de urmarit.
    In primul rand, este frustrant sa observi cum trece timpul si pe teren nimeni nu se joaca. Fara lupte pentru minge, fara bucurii dupa reusite, fara suparari dupa nereusite.
    Ar fi multe de spus si in al doilea rand, si in al treilea rand...
    Sincer, ma doare sufletul, acum dupa ce am urmarit inregistrarea. No comment.
    I love this game.

    cu 2 ani în urmă (14.12.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    rusinos
    desfintarea echipelor antrenori si conducatori de club amendatidrastic si scosi din viata sportiva

    cu 2 ani în urmă (14.12.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    cine finanteaza
    aceste echipe inafara de parinti ? Daca sunt bani publici, indiferent sub ce forma, atunci ar trebui sa plateasca cei vinovati(care vor fi putini evident) cu amenda si interzicerea dreptului de a mai participa o perioada la activitati finantate de la buget. Daca e privat totul, atunci asta e, putem doar sa constatam cu tristete.
    U16, curand acesti pustani vor putea aplica pentru permis de conducere. Se spune ca speranta e in tineri. Si eu sper ca nu sunt multi ca ei...

    cu 2 ani în urmă (14.12.2021)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      finantare
      nu conteaza cine finanteaza, decit sa finantezi niste hoti mai bine fara, altfel peste 4, 5 ani plingem iar ca nu avem autohtoni sa joace. daca asa arata viitorul mai bine jucam doar cu strini, cutoate ca asa ceva nu se poate, dar daca acu nu se iau niste masuri care sa te faca sa nici nu-ti treaca prin cap timpenii deastea si inca la aceasta virsta cind ar trebui sa-ti formezi caracterul si dorinta de victorie atunci mai bine stam si dormim

      cu 2 ani în urmă (14.12.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      eu vad altfel lucrurile
      Daca joaca echipa Blocul Turn cu echipa Strada Desfundata din cartier, care n-au de a face cu nicio facilitate de la stat (sala de sport, personal tehnic si administrativ, buget de sosete, popcorn, deplasari, oficiali) atunci n-am nicio treaba cu ei, pot juca baschet dupa regulamentul de innot sincron daca vor. Dar daca acceseaza sub orice forma bani de la buget atunci e alta problema. In sensul acesta am pus problema, pentru ca (a se vedea apelul la justitie a lui Watson si Richard parca) nu mi-e clar ce fel de entitati sunt cluburile sportive respective si sub ce umbrela evolueaza.

      cu 2 ani în urmă (14.12.2021)
    Raspunde
  • admold :

    Stati putin
    Nu vad nciun punct de vedere al celor doua echipe. Ce anume le-a determinat sa faca asta? Inainte de a judeca trebuie inteles foarte bine motivul, Cum puteti cere sanctiuni daca nu stiti despre ce este vorba? Poate ei au dreptate si nu-i asculta nimeni!

    cu 2 ani în urmă (14.12.2021)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      .....
      Nici macar foamea nu-i un motiv bun sa FURI!!!

      cu 2 ani în urmă (14.12.2021)
    Raspunde
  • Fanbaschettt :

    Trageți concluzii greșite
    Toți vă grăbiți să trageți concluzii greșite și să cereți sancțiuni și dezafilieri dar nimeni nu se întreabă oare de ce au făcut asta în situația în care ambele echipe erau calificare indiferent de rezultat. Poate a fost o formă de protest. S-a interesat vreunul din cei care cer sancțiuni ce s-a intamplat la meciurile trecute? Știe cineva ce oficiali au fost la meciul dintre Îngerii Băniei și Râmnicu Vâlcea? Cine a arbitrat meciul? Cine a stat la masa oficială? Normal că este mai ușor să acuzati și să cereți sancțiuni!

    cu 2 ani în urmă (17.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!