Stiri Juniori U17 Masculin

Andrei Mandache, despre proiectul „Baschet, educație sau ambele”: „Îl așteptam de foarte mult timp”

Andrei Mandache, despre proiectul „Baschet, educație sau ambele”: „Îl așteptam de foarte mult timp”

Începând cu acest sezon, ne-am propus să ne implicăm mai activ în dezvoltarea baschetbaliștilor români și, cu sprijinul Băncii Transilvania și Brenntag, am lansat un proiect intitulat „Baschet, educație sau ambele”, axat pe coaching-ul și pe educarea financiară a jucătorilor.

Ne-am bucurat să avem participanți de diverse vârste, atât juniori aflați la început de drum, cât și sportivi cu experiență în Liga Națională, care și-au dorit să se dezvolte în domenii conexe baschetului. Unul dintre acești jucători este Andrei Mandache, veteranul lui CS Dinamo București, care a avut o contribuție importantă în discuțiile apărute pe cele două subiecte.

Așteptam un astfel de proiect de foarte mult timp”, ne-a mărturisit Andrei în cadrul unui interviu. „Din punctul meu de vedere, este o componentă a vieții de sportiv care lipsește cu desăvârșire. Din păcate și noi, ca nație, am crescut cu niște goluri pe partea de coaching și de educație financiară. Cred că era momentul să se întâmple ceva în această direcție. Sunt niște cursuri foarte interesante în care nu doar că ne descoperim pe noi înșine, cât și învățăm lucruri noi care cred că sunt importante cel puțin pentru viitorul apropiat”.

Pe partea de coaching, Andrei Mandache a mai avut o experiență în trecut, înainte de Campionatul European din 2017, care l-a ajutat foarte mult în stabilirea obiectivelor și l-a făcut mai conștient de importanța psihicului în sport. Așadar, dezvoltarea cea mai mare a venit în domeniul financiar.

Cea mai mare schimbare a venit pe parte financiară pentru că am învățat să îmi gestionez veniturile mult mai bine, am început să înțeleg anumite lucruri despre care vorbeau foarte mulți antreprenori sau oameni de business. Asta caut în acest moment – să pot să gestionez anumite situații mult mai bine și cred că partea financiară și cea mentală funcționează foarte bine împreună.

Cursurile de educație financiară s-au ținut cu toți jucătorii implicați în proiect, indiferent de vârstă, iar cei mai mici au profitat de experiența lui Andrei Mandache pentru a-i pune întrebări sau pentru a-i cere sfaturi.

E foarte interesant și mă bucur pentru că încă de la început am avut parte de o socializare extraordinar de bună între noi, Andrei (n.r. Andrei Danciu, cel care a facilitat cursurile de educație financiară) și cei mai tineri. Mă bucură faptul că cei tineri sunt deschiși și au curajul să întrebe orice lucru pe care nu-l înțeleg la început sau chiar să întrebe despre situații personale prin care noi, cei mai în vârstă, am trecut de-a lungul vieții. Cred că progresul cel mare acolo se va vedea. Nu neapărat în detaliile financiare despre care discutăm și pe care încercăm să le învățăm acum, ci mai mult în faptul că împărtășim situații prin care am trecut în viața de zi cu zi.

Așadar, oportunitatea de a avea discuții, de a împărtăși idei și relevanța domeniului psihic și a celui financiar pentru sportivi au fost aspectele din cadrul proiectului Baschet, educație sau ambele care l-au încântat pe Andrei Mandache.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!