Stiri Juniori U17 Masculin

Mihai Săndulache și Marcel Urban, suspendați timp de 5 luni din toate competițiile

Mihai Săndulache și Marcel Urban, suspendați timp de 5 luni din toate competițiile

În 15 februarie 2023, Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Baschet s-a întrunit și a luat mai multe decizii, printre care și anumite sancțiuni și suspendări pe o perioadă de cinci luni de zile pentru două persoane din baschetul românesc.

Decizia cu numărul 7 se referă la o situație consemnată în timpul unui meci între BC Leii București și CSU ASE București, când jocul a fost întrerupt după ce Mihai Săndulache, oficial al CSU ASE, i-a reproșat unui arbitru o decizie și apoi l-a și bruscat. A urmat un schimb de replici cu Bogdan Amariucăi, antrenorul lui BC Leii, în cadrul căruia Săndulache a folosit mai multe înjurături, refuzând să părăsească sala.

Partida a fost întreruptă, s-a sunat la poliție și, după o lungă perioadă de timp, jocul s-a reluat, iar CSU ASE București s-a impus la o diferență de 12 puncte. O parte a acestui moment poate fi văzută în video-ul de mai jos.

Iată ce a decis Comisia Centrală de Disciplină:

Art. 1 Aplicarea prevederilor art 12.2, lit. d), din Regulamentul de Disciplină, în coroborare cu prevederile art. 12.3.2, și sancționarea clubului sportiv CSU ASE Bucureşti cu penalitate sportivă în cuantum de 1.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Art. 2 Aplicarea prevederilor art 12.1.1 lit. c), din Regulamentul de Disciplină, în coroborare cu prevederile art 12.3.2 și sancționarea dl. Mihai Săndulache, angajat al CSU ASE București cu suspendare timp de 5 luni în toate competițiile care se desfășoară de la momentul emiterii prezentei decizii și o penalitate sportivă în cuantum de 3.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Art. 3 Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. b), și sancționarea antrenorului clubului sportiv ABC Leii București, dl Bogdan Amăriucăi cu suspendare timp de 6 etape, în toate competițiile care se desfășoară de la momentul emiterii prezentei decizii și o penalitate sportivă în cuantum de 1.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Art. 4 Se comunică prezenta decizie clubului sportiv CSU ASE București, clubului sportiv ABC Leii București. Pronunțată astăzi 15.02.2023, cu drept de contestare la Comisia de Apel, conform art. 23.8 din Regulamentul de Disciplină, în termen de 3 zile de la momentul comunicării deciziei motivate. Hotărârile CCD nesupuse apelului rămân definitive.

Așadar, Mihai Săndulache a fost suspendat timp de cinci luni din toate competițiile și a primit o amendă de 3000 de euro, iar Bogdan Amăriucăi a fost suspendat șase etape și a primit o amendă de 1000 de euro.

Săndulache mai fusese suspendat vreme de șase luni la finalul lui martie 2022, după meciul dintre CSM Alexandria și FCC Baschet UAV Arad, pentru „greșeli repetate de interpretare ale Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet”, „probleme de mecanică, în deplasare, acoperirea zonelor precum și nerespectarea zonei de responsabilitate” și pentru „comportament neadecvat față de partenerii arbitri”.

Decizia cu numărul 7 îl are ca protagonist pe Marcel Urban, managerul lui CS Baschet Arad, care a fost și el suspendat timp de cinci luni din toate competițiile, fiind amendat cu 2000 de euro.

Art. 1 Aplicarea prevederilor art 12.1.1 lit. c), din Regulamentul de Disciplină, și sancționarea managerului Clubului Sportiv Baschet ARAD dl Marcel Urban cu suspendare timp de 5 luni în toate competițiile care se desfășoară de la momentul emiterii prezentei decizii și o penalitate sportivă în cuantum de 2.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Art. 2 Se comunică prezenta decizie Clubului Sportiv Baschet ARAD. Pronunțată astăzi 15.02.2023, cu drept de contestare la Comisia de Apel, conform art. 23.8 din Regulamentul de Disciplină, în termen de 3 zile de la momentul comunicării deciziei motivate. Hotărârile CCD nesupuse apelului rămân definitive.

Este neclar care este situația pentru care Marcel Urban a primit această sancțiune, fiindcă pe site-ul Federației Române de Baschet nu apare nicio informație în acest sens. Totuși, conform informațiilor de care dispunem, la fel ca în cazul lui Săndulache, Urban a intrat pe teren la un meci de juniori și a amenințat un arbitru.

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Nimic nou
    Sandulache e doar un teribilist irecuperabil,cred ca si la pensie va injura postasul ca i-a adus bancnote de 50 in loc de 100,in schimb chelul e strivit de povara realitatii,ca a fost si e atat de mic in comparatie cu ce s-a crezut a fi...imi aduc aminte cum aroganta lui ieftina si ostentativa era sa-l coste o bataie zdravana de la un spectator,noroc cu antrenorul gazdelor care l-a protejat si caruia marele caracter nici nu i-a multumit...

    cu 1 an în urmă (26.02.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    It's just the tip of the iceberg...
    Anul acesta am asistat la o recrudescență a violenței în competițiile juvenile... Au fost mai multe amenințări și loviri ale unor arbitrii și oficiali de la masă, din partea unor antrenori sau reprezentanți ai cluburilor, peste care s-a așternut tăcerea, văd că nici măcar nu au apărut la comisie. Weekendul trecut am văzut chiar și un antrenor lovind pe unul din jucătorii săi, chiar sub ochii arbitrului care nici măcar nu a schițat vreun gest..
    Așa că eu unul sunt convins că voi mai vedea multe alte incidente de acest fel.

    cu 1 an în urmă (26.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!