Stiri Liga I Masculin

Comunicat CSM Târgu Mureș referitor la forfait-ul celor de la Știința București

Comunicat CSM Târgu Mureș referitor la forfait-ul celor de la Știința București

Turneul final de promovare al Ligii I nu s-a încheiat în cel mai plăcut mod, după ce Știința București a ales să nu se prezinte la ultimul meci, chiar dacă o victorie le aducea promovarea. Forfait-ul echipei bucureștene a venit chiar la meciul cu echipa gazdă, CSM Târgu Mureș, care avea deja promovarea asigurată.

Știința București a explicat decizia de boicota ultimul meci, printr-un comunicat pe care îl puteți citi AICI.

Acum a venit rând celor de la CSM Târgu Mureș, organizatoarea turneului final de promovare să vină cu precizări. Tot printr-un comunicat clubul mureșean a răspuns acuzelor directe și indirecte invocate de cei la Știința pentru neprezentarea la ultimul meci. În ceea ce urmează vă prezentăm comunicatul official transmis de CSM Târgu Mureș:

„În legătură cu boicotul echipei Știința București al ultimului meci din Turneul de Promovare LNBM:

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureș ține să precizeze următoarele aspecte în legătură cu organizarea Turneului de Promovare:

Data turneului a fost fixată de către Federația Română de Baschet, aceasta a fost 3-5 iunie. Chiar dacă CSM Târgu Mureș a vrut să devanseze cu o săptămână desfășurarea turneului, data a rămas cea inițială.

Turneul l-am câștigat prin licitație, ceea ce înseamnă că am plătit ca să o putem organiza pe teren propriu, în fața fanilor noștri – ceea ce a constat într-un efort financiar din partea sponsorilor şi ceea ce a determinat să jucăm într-un week-end şi nu la mijlocul săptămânii.

Vineri s-a ţinut şedinţa technică, unde au participat reprezentanţii celor patru cluburi din Turenul de Promovare, precum şi observatorii şi judecătorul unic, delegaţi de către FRB.

La această şedinţă technică nimeni nu a cerut modificarea orelor de disputare a meciurilor.

Când echipa noastră a început încălzirea finală pentru ultimul meci din grupă, deci cu 30 de minute înainte de începerea partidei, am aflat cu stupoare că Ştiinţa Bucureşti a plecat din oraş şi nu se prezintă la meci.

Noi am vândut abonamente pe întreaga durată a turneului, precum şi pentru ultimul meci.

Au venit peste 1000 de spectatori să celebreze împreună cu echipa promovarea în LNBM ceea ce am obţinut-o încă din etapa a doua, după victoria împotriva formaţiei Laguna Bucureşti.

Conducerea CSM Târgu Mureş consideră neprezentarea echipei Ştiinţa Bucureşti la ultimul meci ca un gest lipsit de fair-play, un act incalificabil, ceea ce denotă desconsiderarea adversarului, al suporterilor, al baschetului şi al sportului în general.

Mulţumim şi pe această cale fanilor baschetului mureşean, care – după ce au aflat că nu va mai fi meci – au rămas în număr atât de mare în Sala Sporturilor şi au sărbătorit împreună cu jucătorii şi cu stafful technic revenirea baschetului masculin mureşean în primul eşalon al ţării după mai bine de 3 ani!”

foto: CSM Târgu Mureș (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!