Stiri Liga I Masculin

CSM Miercurea Ciuc a obținut al doilea succes stagional

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.11.2022

CSM Miercurea Ciuc a obținut al doilea succes stagional

CSM Miercurea Ciuc a obținut a doua victorie în acest sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Harghitenii au trecut cu 98-87 de CSM Târgu Mureș după un meci din etapa a șaptea pe care l-au dominat aproape de la un capăt la altul.

CSM Miercurea Ciuc: Zoltan Zerkula, Nemanja Manojlovic, Amedeo Casale, Meshack Lufile, Vladyslav Frolov

CSM Târgu Mureș: Jonathan Person, Goran Gajovic, Tamas Boloni, Ioan Borșa, Szabolcs Santa

Oaspeții au pornit mai bine partida și s-au distanțat rapid la șapte lungimi (2-9), după ce Boloni a marcat cinci puncte consecutive. Manojlovic a replicat și el printr-un coș spectaculos pe pătrundere și o reușită din spatele arcului de cerc. Santa a oprit momentul bun al adversarului, dar acesta a marcat un nou coș de trei puncte. A urmat un duel personal între cei doi, iar jucătorul lui Miercurea Ciuc a egalat cu un and-one. Draskovic și Lufile au condus un run de 12-0, iar după 10 minute harghitenii conduceau cu 26-19.

Person și Santa au marcat primii în sfertul al doilea, de la linia arunărilor libere. Draskovic a replicat prin cinci puncte consecutive, înainte ca Solopa să înceapă să domine jocul în interior. Mureșenii s-au apropiat la cinci lungimi (35-30) după un layup al acestuia. Gajovic a marcat de afară pentru a continua momentele bune ale formației oaspete. Răspunsul lui Casale a venit tot din spatele semicercului. Elevii lui Laszlofy Botond au închis repriza cu un run de 15-2 și la pauza mare conduceau cu 57-39.

Ambele echipe au marcat rapid patru puncte în debutul părții secunde. Manojlovic și Draskovic au reușit să majoreze avantajul de pe tabelă la 20 de puncte. Frolov a marcat și el patru puncte consecutive înaintea răspunsului lui Lowrance. Gajovic și-a readus echipa în meci cu un coș-fault din spatele arcului de cerc și o reușită spectaculoasă din interior, astfel că înaintea ultimului sfert, tabela indica 75-63.

Casale a întrerupt run-ul adversarilor cu un and-one, după ce Târgu Mureș se apropiase la doar cinci puncte de formația gazdă. Gajovic și Person au lovit de afară pentru a duce scorul la 82-74. Frolov a făcut ca diferența de pe tabelă să fie din nou de două cifre. Engi-Rosenfeld a marcat apoi în două posesii consecutive de la distanță. În cele din urmă, harghitenii s-au impus cu 98-87.

Trei jucători au înscris peste 20 de puncte pentru echipa câștigătoare. Nemanja Manojlovic a încheiat cu 26 de puncte, iar Meshack Lufile și Andrija Draskovic au adăugat câte 24 de puncte. Din tabăra adversă s-a remarcat Goran Gajovic cu 19 puncte.

*foto: Nandor Veres

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!