Stiri Liga I Masculin

Goran Martinic, suspendat zece etape de Comisia de Disciplină a FRB

Goran Martinic, suspendat zece etape de Comisia de Disciplină a FRB

În 15 ianuarie 2024, în ultimul sfert al confruntării dintre CSM Târgu Mureș și SCM U Craiova, Goran Martinic și George Blaj-Voinescu au fost implicați într-o altercație, în urma căreia au fost eliminați cinci jucători.

Astăzi, 26 ianuarie, la 11 zile după acel joc, pe site-ul Federației Române de Baschet a fost publicată decizia Comisiei de Disciplină. Martinic a fost suspendat inițial pentru cinci etape și amendat cu 750 de euro, însă, având în vedere recidiva, sancțiunile i-au fost modificate la zece etape și o amendă de 1500 de euro.

În schimb, George Blaj- Voinescu a fost suspendat pentru trei etape și amendat cu 300 de euro.

Iată decizia FRB:

„Art. 1 Aplicarea prevederilor art. 20.6. din Regulamentul de Disciplină și a art. 23.10 litera e) din Regulamentul General de Organizare a Competițiilor de Baschet și deliberarea, fără îndeplinirea procedurii de citare a părților.

Art. 2 Aplicarea prevederilor art 12.1.1, lit. a), din Regulamentul de Disciplină, și sancționarea sportivului Goran Martinic legitimat la clubul CSM Târgu Mureș, cu suspendare pentru 5 etape, din toate competițiile la care poate participa, de la data prezentei și penalitate sportivă în cuantum de 750 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Art. 3 Aplicarea prevederilor art. 10 lit. a) si lit. b), din Regulamentul de Disciplină, privind recidiva, si modificarea sancțiunilor sportivului Goran Martinic, legitimat la clubul CSM Târgu Mureș, cu suspendare pentru 10 etape din toate competițiile la care poate participa, de la data prezentei și penalitate sportivă în cuantum de 1500 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Art. 4 Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. a), și sancționarea sportivului George Blaj-Voinescu, legitimat la CS Universitatea Craiova, cu suspendare pentru 3 etape din toate competițiile la care poate participa, de la data prezentei și penalitate sportivă în cuantum de 300 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Art. 5. CCDES constată că se impune transmiterea cazului și către Colegiul Central al Arbitrilor, pentru analiză și eventuale măsuri, motiv pentru care va fi informată prin intermediul poștei electronice de către departamentul competent din cadrul FR Baschet.

Art. 6. Se comunică prezenta decizie cluburilor CSM Târgu Mureș și CSM Universitatea Craiova.

Pronunțată astăzi 24.01.2024, cu drept de contestare la Comisia de Apel, conform art. 23.8 din Regulamentul de Disciplină, în termen de 3 zile de la momentul comunicării deciziei motivate. Hotărârile CCDES nesupuse apelului rămân definitive.”

Așadar, până în 27 ianuarie, cele două părți implicate pot să conteste la Comisia de Apel decizia luată de Comisia de Disciplină.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș – Marosvasarhelyi VSK

11 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Cred ca
    Muresul va face contestatie si va reusi reducerea pedepsei.
    Nu am vazut meciul si nici reluari legate de conflictul respectiv dar 10 etape inseamna practic tot turul din faza aceasta a campionatului si, dat fiind importanta lui Martinic pentru echipa.... nu-i vad prea bine

    cu 3 luni în urmă (26.01.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Corectă decizie
    Doar că... Guzman a intrat cu o bară de metal la un moment dat în sala gata să îi rupă picioarele lui Stipe și a luat 4 etape. Ăsta ia 10 etape că a făcut un pic de break dance pe parchet. Nițică echitate... sau echitație 🤦

    cu 3 luni în urmă (26.01.2024)
    • varu silvois:

      recidiva
      E vorba de recidiva, insa sanctiunea e foarte mare, chiar daca toata cariera acest jucator a provocat in mod constant.

      cu 3 luni în urmă (26.01.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      !?
      Chiar eram curios cind o sa apara o comparatie cu celebrul caz Guzman ! Si iata ca a aparut. Daca exista vreo "comparatie " ? Cine stie poate il mai doare maxilarul pe Markovic, sau genunchiul pe Stipe.
      Merg mai departe si ii intreb pe cei din Mures ( Tirgu-Mures corect, sa inteleaga si neuronas ) daca nu cumva a fost si vreo fatuca lesinata pe acolo ? In transmisia TV nu s-a observat... Ce mai conteaza ca in comunicatul ferebeului se specifica PREZENTA RECIDIVEI ? Important este ca Guzman nu a fost LAPIDAT ( acum sa te vad neuronas, merge goagalul ) in Piata Mare din Oradea asa cum ar fi meritat ! Amintirile ne rascolesc... vorba cintecului.

      cu 3 luni în urmă (26.01.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @Sebas
      Singura diferență între cele două cazuri e că Guzman nu a ajuns fizic cu ranga pe parchet și nu a fost văzut de niciun suporter în timpul partidei... Dacă ajungea pe teren cu ea sancțiunea era mult mai drastică.
      În altă ordine de idei, înțeleg că l-au suspendat mai mult pe motiv de recidivă, dar de unde și până unde s-a ajuns fix la 10 etape? Asta e fix cât toată faza a doua din LNBM, de ce 10 și nu 9 sau 11? Dacă așa scrie în regulament, mea culpa, dar pare prea bătător la ochi numărul ales :))

      cu 3 luni în urmă (26.01.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @ opti
      Ca sa fie ceva de genul " nici ca tine nici ca mine ! ". Adica, aritmetica fiind o materie grea ( cam ca limba romana, pentru neuronas, dar si multi altii) au zis ca e mai simplu sa inmultesti cu 2 decit cu 1,8. Asa ca au dat 10 ( adica 5 etape, dublat sau inmultit cu 2 ), dar o etapa a stat deja ( nu ca gogoserii care stau cind vrea muschiul lor, ca cine stie poate avea si Martinic camera rezervata la hotel, asa ca nu ar fi trebuit penalizat :)( ), asa ca mai are 9 ( cite iti doreai tu).
      Oricum, cred ca Tg Mures va aduce un jucator cu contract scurt, dar asta depinde de ce vor sa obtina in continuare.
      P.S. Mi-am adus aminte de filmul " Breakdance " si parca era intr-adevar o competitie, dar parca de dans si nu de box sau kung-fu ! Iar la Blaj-Voinescu si Martinic nu am vazut nimic asemanator cu miscarile de dans.

      cu 3 luni în urmă (26.01.2024)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe funfunball:

      Nu prea
      Nu au cum sa faca rost de un jucator care sa il substituie pe Goran, deoarece aici intervine Comisia Europeana de baschet care i-a suspendat pe mureseni pe motiv ca ar fi BC Mures 2...

      cu 3 luni în urmă (26.01.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      de chestia asta n-am stiut. In cazul acesta este cam nasol si obiectivul play-off ( 1-8) foarte greu de atins. Batalia pentru locurile, sa zicem 3-8, va fi foarte palpitanta, chiar nu as putea da vreun pronostic. Cred ca numai Dinamo pare veriga mai slaba, dar si inConstanta Constantei ( sic ) da de gindit, iar problema Muresului nu este una simpla. Teoretic ar trebui sa cistige acasa cu Dinamo si Corona ( foarte greu), iar in deplasare cu Dinamo. Cu conditia ca sa ramina Constanta cu rezultate mai slabe. Foarte complicat...

      cu 3 luni în urmă (26.01.2024)
    • Ciucâ:

      Titlimbric
      Ciobanul de serviciu, lingâul"ştie tot".

      cu 3 luni în urmă (26.01.2024)
    • Ciucâ:

      Rezultatele
      Goagalului la intrebarea Titirel (sfatul tâu titidiot):nesimțit,prost crescut,lipsâ de caracter etc.

      cu 3 luni în urmă (26.01.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Interesant
    Cum acum, pt provocare primești mai mult...
    Chiar daca 10 pare mult, partea cu recidiva e cea care a contat. Dar per total, ăștia care s-au și caftit au luat mai puțin decât deja celebra altercație de la Oradea... E nasol când se judecă cu unități de măsură diferite

    cu 3 luni în urmă (26.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!