Stiri Liga I Masculin

Laguna Sharks primește vizita celor de la SCM U Craiova în runda a 20-a

Laguna Sharks primește vizita celor de la SCM U Craiova în runda a 20-a

Ultimul meci din acest weekend în grupa 11-18 o să le pună față în față pe Laguna Sharks București și SCM Universitatea Craiova în cursul serii de sâmbătă, 3 februarie. Duelul contează pentru etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Formația din Capitală revine pe teren propriu după două deplasări în care a încasat peste 100 de puncte. Laguna a debutat în grupa 11-18 pe terenul lui CS Vâlcea și a pierdut într-o manieră categorică, 57-105. Bucureștenii au rămas singurii fără meci câștigat pe parcursul sezonului 2023/2024.

SCM U Craiova a obținut un succes dramatic la Galați, 75-74, tripla lui Amedeo Casale fiind cea care i-a ajutat pe „Leii Băniei” să deschidă într-o notă pozitivă grupa 11-18. Victoria din deplasare a dus formația pregătită de Panagiotis Giannaras la 6-1 în această ierarhie, la egalitate cu SCM Timișoara și CSM Târgu Jiu. Oltenii au câștigat ambele jocuri după schimbarea produsă pe banca tehnică, debutul cipriotului fiind în fața Ploieștiului, în ultima rundă din Conferința B.

Laguna și Craiova s-au întâlnit o singură dată într-un meci oficial de când bucureștenii au făcut pasul în Liga Națională. Partida la care se face referire a avut loc în sezonul trecut al Cupei României, când în grupa de la Constanța trupa din Bănie a reușit să câștige cu 85-59.

Prestațiile din prima fază a campionatului au dus ambele cluburi în a doua jumătate a clasamentului la aproape toate datele statistice. Craiova stă cel mai bine la nivelul recuperărilor ofensive (12.5 pe meci - locul 5) și la procentajul aruncărilor transformate din interiorul arcului de cerc (54.7% - locul 7). Laguna Sharks beneficiază de 10.8 recuperări ofensive, acesta fiind singurul detaliu la care „rechinii” nu sunt între ultimele patru formații ale ligii.

La nivelul individual, din cele două loturi au ieșit în evidență Thomas Smallwood (14.6 puncte, 6.9 recuperări) și Vitaliy Zotov (19.4 puncte, 5.3 pase decisive). Aceștia sunt liderii la eficiență pentru Laguna, respectiv Craiova.

Duelul din Arena de Baschet va avea loc în cursul serii de sâmbătă, 3 februarie, de la ora 19.30 și va putea fi urmărit în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!