Stiri Liga I Masculin

Liga 1. Satelitul lui U-BT Cluj domină a doua divizie de bachet din România

Liga 1. Satelitul lui U-BT Cluj domină a doua divizie de bachet din România

După terminarea primei faze a sezonului regulat din LNBM, în Grupa Albastră au ajuns Athletic Constanța, ACS Târgu Jiu, CSM VKSC Miercurea Ciuc și CSM Sighetu Marmației. Ultimele două clasate din această Grupă vor juca un baraj cu primele două clasate din Liga 1 masculin.

Dar cum arată a doua divizie valorică din baschetul românesc, la finalul primei faze a sezonului regulat din LNBM?

Păi există și o coincidență interesantă. Satelitul lui U-BT Cluj este lider autoritar, cu 12 victorii din tot atâtea partide. Din statisticile de care avem parte prin intermediul site-ului Federației Române de Baschet, aflăm că cel mai eficient jucător pentru U-BT 2 este Marian Duica. De asemenea, Tudor Todea, Modibo Diaby sau Anton Rotaru au avut meciuri bune pentru clujeni, în timp ce în cadrul acestei echpei au jucat mai multe meciuri componenții echipei de LNBM, David Vida și Ștefan Grasu.

Cum U-BT 2 nu are dreptul la promovare, lupta pentru baraj se dă între următoarele patru clasate din clasament:

Rapid București (10 victorii – 3 înfrângeri). Giuleștenii au în componență un lot interesant, cu jucători precum specialistul de 3x3 Bogdan Sandu (16 puncte, 9,7 recuperări pe meci în 9 partide în care a avut parte de statistică) sau foști jucători de LNBM precum Baris Aktaș, Mădălin Potcoavă sau Alex Varga.

CS Agronomia București (10 victorii – 3 înfrângeri). Alb-verzii au și ei mai mulți jucători cu experiență în LNBM, precum Ghiță Balmuș, Wilhelm Brosser, Dragoș Gheorghe sau Andrei Petică, cel care este liderul statistic al formației (19,2 puncte, 6,9 recuperări în 9 partide monitorizate).

CN Aurel Vlaicu (9-3). Echipa se bazează pe jucători din pepiniera proprie, o parte din ei fiind din echipa care a fost aproape de promovare în LNBM la sfârșitul sezonului 2016/2017, la care se adaugă Nicu Ciucă, jucător de lot national, dar și Dimitris Rasty, fost jucător LNBM, întors în activitate după o serie de accidentări dure.

CS U Cluj (9-3). A doua echipă din Cluj propune mai mulți foști junior de la U-BT sau BC Mureș. Printre ei se remarcă Mihnea Brie (18,4 puncte), Rareș Mihășan (14,4 puncte) sau Radu Bîrlean (12,7 puncte). De asemenea, la „Șepcile Roșii” a jucat și Radu Paliciuc, înainte să fie semnat de CSU Sibiu.

Celelalte cinci formații din L1 sunt CSU 2 Sibiu (5-8), CSM Ploiești (5-7), CSU Ploiești (2-12), CSO 2 Voluntari (1-14) și CSM Târgu Mureș (2-11).

Din păcate nu toate meciurile au parte de statistică, motiv pentru care nu putem ști cu exactitate care este cel mai bun marcator în a doua divizie din România. Din datele pe care le avem la dispoziție, Tamas Boloni de la CSM Târgu Mureș este cel mai bun marcator, cu 26,5 puncte în 6 partide.

În ceea ce privește etapa următoare, în curând vom avea parte de un duel din „top 5”. Astfel, CS U Cluj va primi vizita celor de la Agronomia. Partida se va juca sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 11:30.

Reamintim că în Liga 1 Masculin joacă doar sportivii români sau baschetbaliștii care au cel puțin doi ani la nivel de juniori în România. Primele două formații vor întâlni ultimele două din LNBM – Grupa Albastră.

Detalii despre regulament Ligii 1 masculine aici.

Programul și statistici Liga 1 disponibile prin intermediul site-ului FRB.

*foto: facebook Sport Total – Rapid București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!