Stiri Liga I Masculin

Liga 1: Victorii pentru Știința București, Laguna București și CSM Târgu Mureș

Liga 1: Victorii pentru Știința București, Laguna București și CSM Târgu Mureș

Ultimele meciuri ale etapei a 4-a din Liga 1 la baschet masculin s-au disputat duminică după-amiază (05.12), două dintre cele trei partide disputându-se la București.

Știința București și-a trecut în cont un nou succes categoric, controlând fiecare sfert al întâlnirii cu CSU Craiova. Galben-negrii au condus la pauză cu 82-25, după care a urmat parțialul al treilea câștigat cu 41-2. Tabela a indicat 149-46 în favoarea Științei la final, într-un meci în care oltenii au pierdut posesia de 34 de ori.

Doar doi jucători din cei 11 trecuți pe foaia de joc n-au terminat în double figures pentru bucureșteni, David Oprea fiind principalul marcator, cu 34 de puncte (13/16 din acțiune, 7/8 de la distanță). Niki Alexandru Rogobete a totalizat 15 puncte, 3 pase decisive și 3 intercepții din tabăra Craiovei.

Laguna București s-a văzut condusă la finalul primului sfert în fața lui Eagles București (18-15), de unde Bogdan Stăncuț și-a ajutat formația să preia conducerea la 24-22, diferența la pauză fiind de 11 puncte între combatante, 39-28 în favoarea „rechinilor”.

Gazdele și-au dublat avantajul în sfertul trei (49-28) și aveau avantaj de +30 la un moment dat (67-36), parțialul terminându-se cu 68-39. Laguna a păstrat un ecart constant de peste 30 de puncte în ultimul sfert, în cele din urmă impunându-se cu 92-54.

Ilija Stefanovic (24 de puncte, 12 recuperări) și Iulian Orbeanu (14 puncte, 11 recuperări) au terminat cu double-double, de la Eagles ieșind în evidență Robert Spoitoru (16 puncte, 6/7 din acțiune, 6 recuperări).

Ultimul meci al etapei s-a jucat la Târgu Mureș, unde CSM-ul din localitate a început cu 11-0 în fața lui CSU 2 Sibiu, sfertul inaugural terminându-l cu 20-13. Până la pauza mare, Goran Martinic și colegii săi s-au desprins la peste 10 puncte (43-30), iar avantajul a continuat să urce după sfertul al treilea, scor 69-46.

Mureșenii au avut 76-46 la un moment dat în ultimul sfert după tripla lui Martinic, în cele din urmă duelul fiind tranșat clar cu 87-62.

Trei sportivi a avut CSM Târgu Mureș în double figures, lista conducând-o Goran Martinic (30 de puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări, 3 intercepții), urmat de Szabolcs Santa (27 de puncte, 19 recuperări) și Ioan Alin Borșa (13 puncte, 10 recuperări). Pentru echipa secundă a Sibiului cei mai buni marcatori au fost Victor Georgescu (23 de puncte, 8 recuperări) și Vlad Georgescu (17 puncte, 7 recuperări).

Toate cele trei învingătoare își păstrează recordul imaculat și au 4-0 bilanț, în vreme ce Sibiul și Craiova au coborât la 0-3, iar Eagles la 1-4.

 

*foto: Facebook Știința București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!