Stiri Liga I Masculin

Martinic a formulat apel împotriva hotărârii Comisiei de Disciplină

Baschet .ro

Baschet .ro
27.01.2024

Martinic a formulat apel împotriva hotărârii Comisiei de Disciplină

ACTUALIZARE - ora 14:30

Federația Română de Baschet anunțat oficial că sportivul Goran Martinic are drept de joc în partida dintre CSM Târgu Mureș și U BT Cluj-Napoca.

Știrea inițială

În cursul zilei de vineri, 26 ianuarie, Federația Română de Baschet a publicat pe site-ul propriu decizia Comisiei de Disciplină, după incidentele care au avut loc în timpul confruntării dintre CSM Târgu Mureș și SCM U Craiova, iar Goran Martinic a fost suspendat 10 etape și amendat cu suma de 1500 euro

Conform unui comunicat de presă, CSM Târgu Mureș a anunțat că va ataca hotărârea la Comisia de Apel a FRB, însă din punct de vedere procesual clubul târgmureșean nu are calitate procesuală și nu poate fi parte în dosarul disciplinar. Prin urmare, Goran Martinic a angajat societatea de avocatură specializată în dreptul sportului Gherdan și Asociații SCA să-l reprezinte în acest demers și a formulat vineri seară cerere de apel.

Conform art. 23.10 din Regulamentul Disciplinar "executarea deciziilor se suspendă în cazul apelului", iar Goran Martinic este eligibil pentru a evolua în meciul din această seară contra U BT Cluj-Napoca. Cu toate acestea, Federația Română de Baschet ezită să confirme faptul că Martinic are drept de joc, comisarul meciului nefiind informat până la această oră cu privire la dreptul de joc a lui Martinic. 

Rămâne de văzut astfel dacă Martinic va evolua pe parchet în meciul de această seară care se joacă cu casa închisă la Târgu Mureș. Nu ar fi prima oară când FRB nu ar respecta caracterul suspensiv de executare al apelului având în vedere că Hristu Șapera nu s-a aflat pe banca CS Vâlcea la primul meci pe teren propriu după o pauză de 15 ani deși formulase cerere de apel împotriva deciziei de sancționare cu o etapă, apelul fiind judecată după începutul meciului respectiv de către Biroul Executiv al FRB și nu de către Comisia de Apel.

Mai citiți și:

Arbitrii Trofim și Dan, delegați fără drept în ultima etapă a LNBM

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea b4 :

    Apel
    Cred că pentru toată lumea e clară semnificația acestei proceduri. Dar sunt două probleme aici:

    1. La apel nu se va judeca dacă Martinic este nevinovat și, astfel, i s-ar anula suspendările. Cel mult se judecă o reducere a pedepsei.

    În plus, o astfel de sancțiune de ce se dictează? Pentru că omul reprezintă un pericol și e nevoie de o anumită perioadă de timp pentru a înțelege ce a făcut.

    La fel, dacă un arestat preventiv depune apel legat de decizia reținerii nu e eliberat și după judecarea apelului readus în arest.

    2. Comisiile FRB ar trebui să fie mult mai rapide în judecată și decizii, iar acestea să se facă înaintea jucării următoarei etape, în special în cazurile mai ușoare, unde se poate sau nu decide suspendarea unui jucător.

    cu 3 luni în urmă (28.01.2024)
    • BC Mureș Târgu Mureș oldboy:

      @b4 Apel
      S-a gasit cine sa comenteze acest topic 😂. Pe lângă ca ati luat-o pe coaja recent de CSM Târgu Mureș aveți și "experienta" in domeniu...... Sa fie clar: Martinic a greșit și trebuie sa suporte consecințele. Este dreptul lui sa facă apel dacă considera ca pedeapsa este prea dura. FR Baschet trebuie sa fie mai prompta și sa își respecte propriul regulament și proceduri indiferent despre cine este vorba. Restul sunt povesti cu pești.

      cu 3 luni în urmă (28.01.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!