Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Arbitrii Trofim și Dan, delegați fără drept în ultima etapă a LNBM

Baschet .ro

Baschet .ro
21.01.2024

Arbitrii Trofim și Dan, delegați fără drept în ultima etapă a LNBM

Federația Română de Baschet se transformă încet, dar sigur, într-un "wild west" unde regulile sunt făcute doar pentru a nu fi respectate. După ce a mușamalizat amânarea meciului dintre CSM Constanța și ACS Sepsi SIC, programat pentru o dată în continuare necunoscută, și a permis echipei feminine a CSM Constanța să legitimeze jucătoare străine, deși regulamentul nu-i permitea acest lucru, FRB l-a delegat pe arbitrii Cristian Trofim și Narcis Dan la meciurile din ultima etapă a LNBM, deși erau reținuți de la delegări.

Narcis Dan și Cristian Trofim au făcut parte din brigada de arbitri care a oficiat meciul dintre CSM Tărgu Mureș și SCM Craiova, confruntare care a fost umbrită de o bătaie generală în minutul 35. Conform site-ului frbaschet.ro, Narcis Dan și Cristian Trofim au primit calificativul "sub standard" în timp ce Alin Faur a fost notat cu "standard". Cu asterix, la finalul articolului de pe frbaschet.ro se menționează că arbitrii care au primit calificativul "sub standard" vor fi opriți pentru o etapă de la nominalizări în etapa LNBM de weekend-ul viitor (foto jos). 

Cu toate acestea, la meciurile de ieri au fost delegați ambii arbitri "sub standard", Cristian Trofim fiind premiat cu postura de arbitri principal la duelul dintre Oradea și Vâlcea, în timp ce Narcis Dan a oficiat meciul dintre Sibiu și Focșani, semn că indiferent de cum vor arbitra în cadrul unei etape, arbitrii nu vor fi niciodată sancționați. 

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    "Din două una"
    cum zicea un nepracticant de baschet ( mult prea deranjant pentru neuronul stingher) :
    - nu "se există" weekend viitor, poate week-end sau uichend, poate vichend;
    - sau trebuia scris în regulament :
    "vor fi opriți pentru o etapă de la nominalizări în etapa LNBM DINTR-UN weekend-ul viitor";
    Mai există și o a treia variantă ( cea mai plauzibilă) anume, cea în care cei doi fluierași au fost pedepsiți să arbitreze în cursul săptămânii toate meciurile din campionatul interstelar de cartier categoria Under Șese dupe Cinci !

    cu 3 luni în urmă (21.01.2024) Raspunde
  • gogoshar :

    Profesionalism 0
    Dacă ați fi făcut o minimă verificare ( cum rigorile și etica profesională va impun, de altfel) ați fi știut ca programarea arbitrilor pentru acest weekend era deja făcută înainte de jocul de la Mureș, unde cei 2 au fost suspendați. Prin urmare, ei. I vor oficia weekendul viitor, pentru acesta fiind deja delegați. Ceea ce se întâmplă și în euroliga și în BCL etc.

    cu 3 luni în urmă (21.01.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      Pentru că este pauză la meciul lui Lakers, îndrăznesc un răspuns la ora asta mică, fără a dori să iau apărarea jurnaliștilor cărora le-am atras de multe ori atenția cînd au greșit ( de multe ori chiar s-au ofuscat - sorry neuronaș ).
      Acum însă nu pot să exclam decît : Gogoșarule puți a fentosan de ferebeu de la o poștă ! Deoarece sunteți mulți prin ferebeu cu fizic de gogoșar, nu încerc să ghicesc identitatea reală. Păi bine măi gogoșare ( bănuiesc din ăla neaoș, gras și roșu ) dacă "iexistă" un regulament în care cineva ( bănuiesc că tu ) a scris roșu pe alb că : vezi site-ul ferebeului , ce documentare să se mai facă? V-ați gîndit voi, în grupul vostru să îndreptați o tîmpenie cu o imbecilitate ( cuvinte din DEX - spre știința neuronașului ).
      Iar la un șpriț v-ați hotărît să mai bagați una, așa pentru proști : cică așa e în Euroligă! Poftim ? De ce nu copiați atunci, toate regulile EL ? Ați vedea gogoșarilor că acolo nu există obligativitatea folosirii a doi jucători din Burkina Faso ( asta ca o paranteză). Și dacă în EL se justifică faptul de a nu putea reprograma arbitrii din cauza etapelor duble care practic se joacă în 4 zile, voi ați avut o săptămînă la dispoziție. Sau faceți programările pentru 7 etape înainte,să fiți siguri.
      Știu, o să vi cu textul că nu aveați alți fauri deoarece se joacă meciurile în aceiași zi. Dar oare nu pentru situația asta se pregătește o federație? Sau la limită ( toți ceilalți fluierici/păcălici disponibili erau indisponibili ) , ce se întîmplă cînd un arbitru se accidentează la încălzire sau are rău de la burtică ? Se reprogramează meciul ?
      Păi ce faci gogoșare ? Cauți în regulamentul ferebeului sau al BCL sau EL ?
      Na, că mi-ai stricat începutul de săptămînă !
      P.S. Fentosan am băgat așa, eufemistic ( la goagăl neuronaș ), dar gogoșerimea-voastră bănuiesc că ați priceput despre ce "materie" cu f era vorba.

      cu 3 luni în urmă (22.01.2024)
    Raspunde
  • gogoshar :

    titica o are mica
    Mă forțez sa iti răspund, desi se vede ca ai mintea odihnita. În primul rând, nu te ajuta mirosul de vreme ce ai stabilit ca put a Ferebeu. În afara de a jigni, nu ai spus nimic, dar mai încerc o data. Citește pe litere, poate înțelegi. Programul de arbitri știu ca se comunica cu aproximativ 10 zile înainte de joc. Deci la ora meciului de la Mureș, cei doi fuseseră deja delegați la meciurile din weekendul asta. Ferebeu a pus calificativele vineri ( cu o zi înainte de meciuri ), pentru ca probabil atât i-a luat cuiva sa analizeze jocurile ( uite o problema care tine de Ferebeu și ar fi mișto sa se lămurească mai repede. Pe de alta parte, habar nu am ce sancțiuni au primit cei doi luptători de mma nici pana astăzi, deci se putea și mai rău.
    Și atunci, când sa fi schimbat arbitrii ? Și cu cine nea titi, ca de pe lista de pe frbeu.ro, sunt vreo 35 de arbitri de băieți, din care vreo 3 am văzut ca nu mai fluiera deloc?
    Dacă tot te pricepi așa bine și ești mai bun decât toți arbitrii, de ce nu te bagi în arbitraj ? Da nah, e mai fain sa dai din gura cu o bere în mana :))

    cu 3 luni în urmă (22.01.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      gogoșere băiatule, să moară bibi dacă interesează pe cineva cît de mare o ai, încearcă la matrimoniale. Burta, că mintea ...
      Ultima ștampila pe carnetul de arbitru o am din 2001. Deci nu este cazul...
      Acum vine ceva greu de tot : nu, m-am răzgîndit că tot nu pricepi nimic și e greu de răspuns la întrebarea dacă se poate disputa un joc de baschet cu "decît" doi gogoșari, cînd limba se plimbă "dupe" posteriorul cuiva din, ai ghicit, ferebeu. Apropo, pe lista de la ferebeu mai sunt și niște fete, nu doar băieți :)
      Gogoșereeee, la justificări suntem primii pe țară, al doilea pe județ !
      Hai că mai încerc și cu asta, cu scuze pentru ăia mai sensibiloși, Gogoșere, dacă nu am spus nimic în postarea mea, bag samă că ești vreun geniu , dacă ai dedus că te-am jignit ? Mai scoate limba...

      cu 3 luni în urmă (22.01.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Revin
    Cu scuze !
    Dar cred că se observă foarte clar, că-i doare la patină dacă-cînd-cum sunt suspendați.
    La fel cum îi doare la "cașchetă" de regulamentele pe care tot ei le-au făcut.
    Chiar dacă pare desprins din viața de zi cu zi din spațiul daco-getic și sună cunoscut ! :)( - adică zîmbet amar.

    cu 3 luni în urmă (22.01.2024) Raspunde
  • Ciucâ :

    Titimbecil
    İdiotul util

    cu 3 luni în urmă (22.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!