Stiri Liga I Masculin

Rapid a doborât recordul stagional de triple marcate într-un meci din LNBM

Rapid a doborât recordul stagional de triple marcate într-un meci din LNBM

Rapid București a putut să se califice matematic în Top 10 prin rezultatul din etapa a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, 103-87 împotriva lui CSM Târgu Jiu. Prestația ofensivă din confruntarea de sâmbătă, 6 ianuarie, a dus la stabilirea unui nou record stagional la aruncările de trei puncte.

Giuleștenii nu doar că au fost la cea mai bună partidă din punct de vedere ofensiv, prin cele 103 puncte marcate, realizare prin care și-au depășit precedentul record stagional de 101 puncte, dar au arătat excelent atât din interiorul arcului de cerc, cât și de la distanță.

Privind aruncările de trei puncte, formația pregătită de Tudor Costescu a reușit să doboare recordul stagional. Rapidiștii au marcat de 16 ori de la distanță, Sayeed Pridgett fiind cel care a putut să înscrie coșul în cauză, cu puțin sub două minute înainte de final. Corona Brașov și SCM Timișoara aveau anterior 15 triple, iar ultima care a înscris de 16 ori din spatele arcului de cerc a fost CSO Voluntari, într-un duel din primăvara anului trecut cu CSU Sibiu.

Toți jucătorii Rapidului care au putut să înscrie de trei puncte au avut un procentaj de cel puțin 40% în fața lui CSM Târgu Jiu și astfel s-a ajuns la o cifră excelentă la final (48%). Hunter a marcat în 4 rânduri de afară, Pridgett și Bilinovac de 3 ori, iar Gîrbea, Altit și Fitzpatrick în două rânduri.

În plus, formația din Capitală a beneficiat de o prestație excelentă și în cazul aruncărilor din interiorul arcului de cerc. Rapid a terminat cu un procentaj de 75% din acea zonă (24/32), fiind a patra echipă în acest sezon al Ligii Naționale care atinge borna statistică amintită.

Giuleștenii au avut șapte jucători în double digits la nivelul minutelor petrecute pe parchet în disputa cu CSM Târgu Jiu și toți au marcat peste 10 puncte. Lider la acest capitol, cu 17 puncte, a fost Paulius Petrilevicius, în timp ce Sayeed Pridgett a ieșit în evidență cu o prestație spectaculoasă (15 puncte, 15 pase decisive, 6 recuperări, 4 intercepții, +36 eficiență).

Rapid a ajuns la un bilanț de 9 victorii și 5 înfrângeri în Conferința B. În runda a 17-a, bucureștenii vor juca la Galați.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!