Stiri Liga I Masculin

Reacția lui Branko Cuic după ce U-BT Cluj a fost confirmată în EuroCup

Reacția lui Branko Cuic după ce U-BT Cluj a fost confirmată în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a primit confirmarea unui loc în ediția 2022/2023 a EuroCup, a doua competiție internațională ca valoare de pe Bătrânul Continent. Cu această mișcare, ardelenii trec într-o întrecere organizată de Euroleague Basketball, după ce au evoluat până acum în întreceri FIBA.

Directorul sportiv executiv al campioanei României, Branko Cuic, a oferit câteva declarații pentru u-bt.basketball, în care a punctat și că organizația a fost mulțumită de parcursul din BCL, unde U-BT Cluj a ajuns până în sferturile întrecerii în 2021/2022:

„În primul rând, mă bucur foarte tare pentru clubul nostru, pentru organizația noastră, pentru fani și pentru baschetul românesc. Munca noastră a fost apreciată și putem să jucăm în 7Days EuroCup. Noi am fost mulțumiți de prestația și de expunerea noastră din Basketball Champions League. Totuși, aici vom avea cel puțin 18 meciuri și e un mare pas înainte. Va fi ocazia să oferim publicului clujean niște meciuri mai tari acasă. Ne dorim să facem față competiției și promitem la toată lumea că ne vom ridica la nivelul întrecerii.” 

Pe lângă clujeni, în ediția viitoare a EuroCup o să se regăsească și echipele Buducnost Voli Podgorica (Muntenegru), Cedevita Olimpija Ljubljana (Slovenia), Dolomiti Energia Trento (Italia), Frutti Extra Bursaspor (Turcia), Gran Canaria (Spania), Hamburg Towers (Germania), Hapoel Tel Aviv (Israel), JL Bourg en Bresse (Franța), Joventut Badalona (Spania), Lietkabelis Panevezys (Lituania), London Lions (Anglia), Pallacanestro Brescia (Italia), Paris Basketball (Franța), Prometey (Ucraina), Promitheas Patras (Grecia), Ratiopharm Ulm (Germania), Slask Wroclaw (Polonia), Turk Telekom Ankara (Turcia), respectiv Umana Reyer Veneția (Italia).

În cazul României vorbim despre prima reprezentantă în EuroCup de la Steaua CSM EximBank București încoace, în sezonul 2015/2016.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!