Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca va participa în stagiunea viitoare din EuroCup

U BT Cluj-Napoca va participa în stagiunea viitoare din EuroCup

U BT Cluj-Napoca se află printre cele 20 de echipe care vor lua startul în sezonul 2022/2023 din EuroCup, după cum anunță Arale Weisberg de la WallaSport, preluat fiind de BasketNews.

Campioana României pare pregătită să facă un pas înainte în cupele europene, după un parcurs excelent în stagiunea precedentă în Basketball Champions League, când a ajuns până în sferturile de finală ale competiției.

U BT Cluj-Napoca poate profita de excluderea echipelor din EuroCup a echipelor din Rusia, dar și de wildcard-urilor pe care cel mai probabil le vor primi Partizan Belgrad și Valencia pentru a participa în Euroligă.

Cele 20 de echipe care ar urma să ia startul în sezonul 2022/2023:

  • Hapoel Tel Aviv
  • London Lions
  • Paris Basketball
  • BC Prometey
  • Extra Frutti Bursaspor
  • Podgorica Buducnost
  • Badalona Joventut
  • Cedevita Olimpija Ljubljana
  • Gran Canaria
  • JL Bourg
  • Ratiopharm Ulm
  • Hamburg Towers
  • Promitheas Patras
  • Dolomiti Energia Trento
  • Lietkabelis Panevezys
  • Slask Wroclaw 
  • Turk Telekom Ankara
  • U-BT Cluj Napoca
  • Umana Reyer Venice
  • Pallacanestro Brescia

Cu U BT Cluj-Napoca în EuroCup, este foarte posibil ca țara noastră să fie reprezentată de CSO Voluntari în Basketball Champions League, după ce ilfovenii și-au depus deja candidatura pentru un loc în competiția organizată de FIBA.

foto: fiba.basketball

18 comentarii la aceasta stire:
  • KK Crvena Zvezda Telekom Alex Popa :

    Congrats U
    Inseamna ca U a reusit sa stranga un buget considerabil. Sezonul recent incheiat avea in jur de 2 milioane dolari. Pt Eurocup e nevoie cand aplici sa garantezi pentru minim 2.5 milioane. Dat fiind ca pt Eurocup candideaza echipe cu proiecte de multe milioane clar U va avea macar 2.75 daca nu chiar 3 milioane, poate chiar mai mult. Cred ca e cea mai substanitala crestere de buget din toata istoria baschetului din Romania. In Eurocup U poate semna cat straini vrea, va juca pe foaia de joc cu macar 9-10 straini plus 2 români valorosi- VM, Cate sau Diculescu, deci o rotatie completa de 12 jucatori fata de BCL unde erau 7 straini plus kuti sau grasu dar putine minute

    cu 1 an în urmă (16.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    vești bune
    E foarte bine pentru baschetul românesc să fim reprezentați în cat mai multe competiții europene. Deși nu este o diferență mare de valoare între euro cup și Bcl, încet-încet tot progresăm.

    cu 1 an în urmă (16.06.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Devine
    din ce in ce mai interesant sezonul urmator. Si sper sa ajute promovarea baschetului in general la noi pentru ca vom avea cam asa (din ce loturi s-au schitat pana acum + anuntul din acest articol), ordine aleatorie:
    -Echipa potential castigatoare a Cupei, Dinamo
    -Echipa cu parcurs lung in FIBA Europe Cup si de ce nu o medalie, Oradea
    -Echipa cu potential bun pentru FIBA Europe Cup (e prea devreme sa ne pronuntam pentru Basketball Champions League), Voluntari
    -Echipa inscrisa intr-o competitie oarecum superioara (da, am citit si comparatia dintre cele doua lasata aici de un utilizator, la alt articol), Cluj

    De aici imi rezulta ca nu va fi o echipa ce va culege trofeele interne prea usor, lupta pentru campionat va fi disputata iar parcursul european al echipelor participante (astept si Pitestiul) sa convinga sponsorii sa se implice mai departe si/sau mai mult, peste tot. Si sa se inregistreze mai multi spectatori in salile de baschet

    Altfel cred ca este clar pentru toti ca "U" va avea nevoie de un lot competitiv mai ales ca nu va veni din postura de echipa anonima.

    cu 1 an în urmă (16.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    No băieții moșului
    Asta înseamnă că are Bal-Ta peste !? In condițiile astea eu cred ( ca nespecialist, doar chibiț ) că sunt două variante :
    - să nu ne intereseze prea tare campionatul și atunci putem rămîne în 6 străini plus Petrică. Dar obligatoriu trebuie 3 români cu experiență ( Kuti +încă 2 )
    - dacă se dorește Campionatul și prezența onorabilă în EuroCup ( cel puțin loc 4-5 în grupă) atunci fără 9 străini nu are rost să ne gândim la performanță.
    Dacă nu se modifică modul de desfășurare sunt minim 18 meciuri.
    Abia aștept să văd noutățile. HAIDE U !

    cu 1 an în urmă (16.06.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    ...
    Waw. Din punctul meu de vedere e o super reusita.
    - Cresc sansele sa ii pastram pe Brown si Bircevic
    - Cresc sansele sa-i aducem pe Cate si VM ( e nevoie de banca lunga la ritmul asta de mecuri)

    cu 1 an în urmă (16.06.2022)
    • Suporterrrr:

      E nevoie si de multi bani
      Ca sa platesti 9 straini (3 care sa joace doar in Europ) + 3 romani de elite ca si Cate, VM si Diculescu

      cu 1 an în urmă (16.06.2022)
    • Benjamin:

      ...
      Sincer ma-ndoiesc ca incepem cu 9 straini. Parerea mea e ca o sa incepem cu Petrica + 7 daca reusim sa-i aducem pe Cate si VM. Ca si un al 9-lea strain eu sincer l-as pastra pe Watson daca ii convine ideea de a juca preponderent in campionat: e bine sa ai PG competitivi pentru antrenamente + il putem folosi ca si roman atunci cand vrem sa il odihnim in anumite meciuri pe Petrica (si cu siguranta o sa fie meciuri in care e nevoie de odihna pentru jucatorii cheie chiar daca vrei sa ii tii in ritm)
      Iar ca parere personala: mai bine l-as pastra pe Colceag decat sa dau salariu mare la Diculescu. E bun, dar ma-ndoiesc ca ar prinde multe minute in Europa. Daca ii aducem pe VM si Cate + kuti + Petrica eu cred ca e deajuns.
      Adevarul e ca asa vorbim ca si cum Cate si VM o batut palma, dar ramane de vazut. Eu sincer sper sa-l convingem pe Cate.

      cu 1 an în urmă (16.06.2022)
    • Suporterrrr:

      Petrica si Watson
      Sunt considerati jucatori straini in Europa, Watson pleaca pentru ca din sezonul viitor in Romania o sa ai voie doar cu un naturalizat.

      cu 1 an în urmă (16.06.2022)
    • Suporterrrr:

      Eu sincer
      L-as vedea pe Toni Katic la Cluj. A ajutat echipa sa se califice in BCL cand se accidentase Brown. E un PG genial, high IQ. Nu cred ca VM ar fi o varianta buna, mai mereu e accidentat. A furat 17mii pe luna ultima data cand a fost la Cluj si a jucat doar 4 meciuri. Cate nici atat, de ce ar pleca din Spania de unde are oferte ca sa vina la un nivel mult mai scazut, aici, in Romania? Diculescu mai are un an contract in Olanda. Nu ai ce romani sa aduci.

      cu 1 an în urmă (16.06.2022)
    • Benjamin:

      ...
      Katic? Da. Si mie imi place mult.
      VM? Am mai spui si in alte comentarii ca nu sunt fan al modului in care joaca si se exprima pe teren (parca o jucat 10 sezoane in NBA si acuma s-o coborat, vezi Doamne, la nivelul muritorilor de rand din Romania), iar daca pretentiile lui sunt mari, atunci nu stiu daca merita. In acelasi timp, daca ai nevoie de o echipa cu o rotatie mare, ai nevoie de genul asta de jucator care daca joaca 7-8 min/meci te poti baza pe el in Europa.
      Cate? Am un pic alta perspectiva. E tanar si din punctul meu de vedere l-ar ajuta o expunere de minim 18 meciuri in Europa (sigur ar prinde minute bune) plus un trofeu trecut in CV. Nu uita ca pana si Brown zicea intr-un interviu ca atunci cand si-a cautat echipa voia sa joace intr-o echipa cu pretentii la titlu intern si cu potential de Europa.. daca un jucator ca el cu CV interesant a zis asta, ma astept ca si lui Cate i-ar conveni combinatia de posbile aspecte pozitive mentionate mai sus.
      Evident, e doar o parere personala.

      cu 1 an în urmă (16.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @suporterrr
      In mare parte de acord cu tine. Și eu l-aș vedea pe Katic lîngă Brown. Eu as face un mix de jucători luptători ( ex iugoslavi ), talentați cu mentalitate de învingători ( americani ) și shooteri lituanieni. Pe fiecare poziție unul din fiecare ( prin poziție mă refer grupe gen poziția 1-2, poziția 3 și poziția 4-5 , total 9 ). Dar bugetul va spune totul. In privința lui Cățe depinde de el ce-și dorește : 8-9 minute pe meci la echipă de loc 10 în jos ( nu cred să ajungă la echipă de top spaniol )sau 15-20 minute în EuroCup la aproximativ același salariu.

      cu 1 an în urmă (16.06.2022)
    • Suporterrrr:

      Cate
      Nu cred ca e vorba de bani la Cățe, mai ales la varsta lui, cat e de expunere. Una e sa joci 34 de meciuri in cel mai puternic campionat intern european (ACB League) unde te vede practic toata lumea, alta e sa joci in Romania, campionat care nu este nici macar in primele 10 din Europa, indiferent de minutele jucate. Nu ii garanteaza nimeni ca o sa joaca 20 de minute pe meci in EuroCup, mai ales daca isi imparte minutele cu un Stipanovic/Miro Billan/ Hogue.

      cu 1 an în urmă (17.06.2022)
    • KK Crvena Zvezda Telekom alexpopa29:

      Miro Bilan
      Nu e niciund zvon ca merge la cluj, oricum cred ca U se va orienta spre jucatori mai buni de atat

      cu 1 an în urmă (17.06.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    jucatori straini
    Nu este limita in Eurocup cu privire la straini (Da, Richard si Watson sunt considerati straini). Si nici regula din BCL, cu numar minim de jucatori romani pe foaie

    cu 1 an în urmă (16.06.2022) Raspunde
  • KK Crvena Zvezda Telekom Alex Popa :

    Diculescu
    Unde scrie ca are contract pe mai multi ani in tarile de jos, ai un link?

    cu 1 an în urmă (17.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Wow!
    Super, bravo U!
    Mă bucur că vor fi mai multe meciuri spectaculoase. Se anunță un sezon promițător.
    Mult succes echipelor participante în competițiile europene. Să fie baschet frumos, atmosferă frumoasă și să se bucure toată lumea de spectacol!

    cu 1 an în urmă (17.06.2022) Raspunde
  • Vasilica :

    Atitudine de campioni
    Felicitari tuturor celor implicati, o reusita ce arata ca si la noi se poate. Sunt curios daca U va avea macar 4000, sau de ce nu 5000 de abonati pt un sezon de vis, ce garanteaza 18 meciuri internationale.

    cu 1 an în urmă (17.06.2022)
    • Vasilica:

      Erata
      9 meciuri internationale

      cu 1 an în urmă (18.06.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!