Stiri Liga I Masculin

Reacție oficială CCAB după protestul lui Cristian Teodorescu

Reacție oficială CCAB după protestul lui Cristian Teodorescu

Federația Română de Baschet a luat atitudine după protestul antrenorului celor de la Aurel Vlaicu, Cristian Teodorescu, din ultima partida a echipei sale în Liga 1.

Într-o reacție oferită baschet.ro, doamna Fabiana Martinescu, membru în Comisiile Reunite ale Arbitrilor și Comisarilor, ne-a acordat un drept la replica după acuzațiile antrenorului CNAV:

„Am urmărit meciul și am constatat un arbitraj în standard cu o marjă de interpretare de 50-50. Această marjă este recomandată atât de FRB cât și de FIBA. Nu există un arbitraj perfect cum nu există nici un meci perfect. Mai mult cred că ar trebui să luați în considerare faptul că domnul antrenor a venit separat de echipă, din motive personale, iar pe parcursul meciului a vorbit și la telefon, cum a plecat și la țigară în ultimele șase minute. Un meci de baschet se încheie pe parchet atunci când sirena anunță terminarea partidei”, a scris Martinescu.

Reacția membrului CCAB vine după ce Cristian Teodorescu a povestit site-ului nostru motivul pentru care a părăsit sala înainte de terminarea meciului cu CSU 2 Sibiu:

„Am decis să părăsesc sala în sfertul 4 din cauza arbitrilor și a batjocurii la care am fost supuși. N-am mai putut rezista să văd cum copiii mei sunt loviți și să nu se dea niciun fault din batjocură. Cu un minut înainte să părăsesc terenul jucătorul meu a fost faultat de doi sportivi de la Sibiu. Cei doi domni arbitri s-au uitat unul la altul și au început să râdă și domnișoara arbitru care era în partea cealaltă a terenului a fluierat, pentru că era evident.

Trebuie să înțelegem că nu mai putem ascunde gunoiul sub preș, odată și odată tot trebuie să se spargă buba. De 16 ani de când sunt eu antrenor de baschet, de la nivelul minibaschet există o deteriorare la nivelul arbitrilor, antrenorilor, sistemului în general, ceea ce se întâmplă în săli acum nu mai are nicio legătură cu jocul de baschet. Jocul are un regulament care dacă nu este respectat nu vom putea crește niciodată performeri.”

Momentul respectiv se află aici:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Toată reacția lui Cristian Teodorescu este aici.

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!