Stiri Liga I Masculin

TF Liga 1 - CSM Târgu Mureș, victorie împotriva lui CSU 2 Sibiu în prima zi a turneului de promovare

TF Liga 1 - CSM Târgu Mureș, victorie împotriva lui CSU 2 Sibiu în prima zi a turneului de promovare

CSM Târgu Mureș s-a impus în fața propriilor fani în prima zi a turneului de promovare în LNBM, scor 91-59 împotriva lui BC CSU 2 Sibiu vineri seara (03.06). Cu excepția primului sfert, Mureșul a ținut echipa secundă a Sibiului de fiecare dată la sub 20 de puncte marcate.

Mureșenii au debutat în formula Goran Martinic, Botond Szilveszter, Vlad Nistor, Alin Borșa și Szabolcs Santa, iar echipa secundă a Sibiului a replicat prin Vlad Georgescu, Bogdan Bădițașcu, Victor Georgescu, Daniel Banciu și Sebastian Costeiu.

Sibienii au profitat de startul modest de joc al Mureșului și aveau 4-0, primele puncte pentru gazde venind după opt ratări la rând. Diferența n-a fost mai mare de patru puncte între în următoarele minute, echipa secundă a Sibiului ajungând să conducă cu 16-10 prin tripla lui Victor Georgescu și peste câteva zeci de secunde același jucător a mărit ecartul la trei posesii. Ardelean a marcat ultimele puncte pentru CSU 2 Sibiu în acest sfert inaugural, 22-15, perioadă în care CSM Târgu Mureș avea 4/21 din acțiune și 6/7 de la linia de fault.

„Vulturii” au ajuns la +9 pe tabelă în primele secunde din sfertul doi (24-15), de unde a urmat un run al Mureșului și scorul devenea egal în primă fază, 26-26, ulterior o nouă serie excelentă ducând formația gazdă în față, cu Ross-Miller în rol principal, 35-28. Sibiul a putut să vină la cinci puncte în urmă cel mult în restul reprizei, liberele lui Goran Martinic stabilind scorul pauzei, 44-34. În sfertul doi CSM Târgu Mureș a reușit să marcheze 29 de puncte, ținându-și adversara la doar 12 puncte înscrise.

Repriza secundă a început cu cinci puncte la rând pentru CSM Târgu Mureș (49-34), sibienii venind în replică cu un run de 8-0 și reduceau din handicap până la 49-42, până când Mureșan și Martinic au oprit momentele bune ale galben-albaștrilor. Santa a dus diferența la +13 cu un lay-up la jumătatea sfertului trei, experimentatul pivot fiind apoi precis și de la linia de fault pentru 57-44, iar Ross-Miller l-a urmat cu un coș din acțiune. Gazdele s-au apropiat de +20 între, Mureșan ratând oportunitatea unui three-point play (65-49), la finalul acestui parțial fiind 71-50 în dreptul lui CSM Târgu Mureș.

Tripla lui Ross-Miller a fost urmată de șapte puncte consecutive pentru echipa secundă a Sibiului și George Trif cerea time-out la 74-57. Santa a oprit în cele din urmă perioada fără punct marcat pentru CSM Târgu Mureș și și-a transformat ambele încercări de la linia de fault, ulterior Norbert Steff mărind ecartul la +29 cu o aruncare bună de la distanță, 86-57. În cele din urmă CSM Târgu Mureș a câștigat cu 91-59, aceasta fiind și diferența maximă.

CSM Târgu Mureș poate obține promovarea dacă se impune și sâmbătă (04.06) în fața Lagunei București de la ora 19.30. BC CSU 2 Sibiu o să joace mai devreme, de la ora 17.00, cu CSU Știința București.

Szabolcs Santa a încheiat cu 20 de puncte și 19 recuperări din tabăra învingătorilor, KC Ross-Miller având 19 puncte (5/7 de la distanță), iar Goran Martinic a pus 17 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări pe tabelă. Sebastian Costeiu a replicat cu un double-double pentru echipa secundă a Sibiului (13 puncte, 10 recuperări), urmat de Bogdan Bădițașcu (12 puncte) și Rareș Ardelean (10 puncte).

*foto: YouTube FRB TV

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!